am si eu o intrebare: cum se face schestrul unor actiuni apartinand unui debitor dintr-un sa de tip inchis?
care este procedura? si cum se face valorificarea? ati mai executat asa ceva? legea 31/90 la art 66alin2 prevede aceasta posibilitate........multumesc
Se poate face executarea, prin executorul judecatoresc, dar trebuie sa aveti in vedere prevederile actului constitutiv pe care puteti sa il solicitati de la registrul comertului. S-ar putea sa gasiti in actul constitutiv prevederi care sa va oblige la acordarea dreptului de preemptiune catre ceilalti actionari. Sau daca tot ajungeti la registrul comertului sa cereti structura actinariatului si sa luati legatura cu ei s-ar putea sa fie de partea dvs. si sa il convinga pe debitor sa plateasca ca sa nu fie expusa societatea (este doar o idee)
interesul meu nu este neaparat de a vinde aceste actiuni, ci de a pune sechestru pe ele. Debitorul nu doreste o plata voluntara a datorieie sau macar a unei parti din aceasta, iar printre bunurile lui se afla si un numar de actiuni ale unui IFN. pe acestea doresc sa le sechestrez dar nu prea imi este clara procedura - nici din cod nici din legea 31.........pentru modul in care se face efectiv acest sechestru am nevoie de sfaturi
Intrebare :
Ai de gand sau ai inceput executarea ?
Deoarece nu sunt probleme sa sechestrezi bunurile apartinand unei persoane ... fie ele si actiuni intr-un SA
Executorul isi va face datoria are debitorul bunuri corporale sau incorporale = se pot executa
Unde este dilema ? Numai ca mai ai nevoie de un avocat isteti... La asta chiar ca nu te-ai gandit... Nu nu la avocat Ci sa-l angajezi si sa-l platesti pentru aceste servicii ..!!!
ok, problema poate nu a fost pusa cum trebuie.....sunt executor bancar, nu am nevoie nici de avocat si nici de executor, si vreau sa sechestrez niste actiuni detinute de o debitoare si nu stiu prea bine care sunt pasii intr-o asemenea procedura..................de exemplu pe cine trebuie sa citez pt procesul verbal de sechestru, daca se pune sechestru unde trebuie notat in afara de registrul actionarilor.........credeam ca v-ati mai intalnit cu o astfel de procedura si ma puteti indruma
Solicitati mentionarea sechestrului in registrul actionarilor asa cum ati aratat.
Referitor la persoanele citate pentru incheierea procesul verbal de sechestru aveti la indemana prevederile art.411 si urm din c.proc.civ., ar fi bine - dar nu obligatoriu - sa citati si societatea emitenta prin reprezentantul ei legal sau mai bine prin presedintele consiliului de administratie (in cf. cu prevederile legii 31/90 acesta face inregistrarile in registrul actionarilor).
Gajul asupra actiunilor / partilor sociale se mentioneaza si la arhiva electronica, dar eu nu stiu sa fie vreo prevedere in acest sens si pentru sechestru. Puteti incerca (doar) depunerea unei mentiuni la registrul comertului privind sechestrul actiunilor.
Fiind o societate de tip inchis revin la ceea ce ziceam mai inainte, procurati-va actul constitutiv al societatii, pentru ca ar mai fi de verificat daca actiunile sunt nominative sau la purtator. In general actele societatilor inchise ar trebui sa contina cf art.8 lit.f indice 2 din legea 31/90 privind societatile comerciale restrictiile cu privire la transferul de actiuni.
Nu ar trebui sa aveti alte probleme legate de sechestru. Dar rugamintea mea este sa ne lasati si pe noi sa aflam cum a decurs ca procedura executarea in sine si ce probleme au aparut (nu vi le dorim, sa nu ne intelegeti gresit) pentru ca asa este practica nu prea exista.