avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuzuri politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuzuri politie

Buna ziua! Am si eu o intrebare de pus pentru persoanele avizate:
Inainte de a incepe sa va prezint putin situatia care a dus la evenimentul pentru care vreau sa pun intrebarea.Noi(eu si sotia) fiind actionari intr-o societate am achizitionat o masina in leasing ,la un moment dat odata cu criza societatea nu a mai fost profitabila , eu avand si alte venituri am vrut sa pastram masina si sa o trecem pe alta societate sau pe persoana fizica ,societatea utilizatoare suspendandu-si activitatea nu se mai puteau efectua plati ,am luat legatura cu firma de leasing care nu prea era interesata sa demareze actiunea de predare primire contract leasing si ne-a sugerat sa facem platile din contul personal, ca le vor lua in seama pana clarificam cum si cui predam contractul de leasing, dupa 3-4 rate platite din contul personal am solicitat clarificarea situatiei altfel nu mai platesc pentru o masina a carei situatie era incerta .Firma de leasing mi-a raspuns ca ei nu sunt interesati sa faca transferul de contract deoarece suma ramasa era prea mica (valoarea initiala a masinii fiind de 14000euro) ,ramasesera de creditat aproximativ 3000 de euro cam 1 an de plata .Deci ei nu sunt interesati sa transfere si daca vreau sa platesc integral suma ramasa daca nu i-mi reziliaza contractul, ceea ce s-a intamplat.Eu nu am predat masina , ei nu au trimis nimic ,iar in seara zilei de 15 spre 16 iunie 2011 sotia mea a fost oprita de politie ,moment in care i s-a comunicat ca masina estedeclarata furata de o firma din botosani(am aflat ulterior ca acestia erau recuperatorii) si ca ea va fi retinuta sa se clarifice situatia, cu toate ca pe talon era trecut la utilizator firma pe care o reprezenta sotia si la posesor firma de leasing si nici una dintre acestea nu a facut plangerea ,firma de leasing imputernicind o firma de recuperari sa recupereze masina.Sotia mea care era insotita de fiul nostru minor a fost dusa la sectia de politie impreuna cu fiul meu si tinuta de la ora 00.15 pana la ora 06.30 dimineata cand am reusit sa ajung acolo, eu fiind la 300 km distanta .Politia nu a vrut sa faca proces verbal entru fapta(care fapta?) si cand l-au facut l-au facut intr-un exemplar si cand sotia mea a cerut si ea un exemplar au inceput sa faca urat ca ce-i trebuie ei , ea doar sa semneze .La un moment dat la insistentele mele telefonice l-au dus impreuna cu sotia pe fiul meu la un hotel .Intre timp in lipsa sotiei au scos bunurile sotiei impreuna cu bagajele din masina(care era sechestrata la politie) si cand s-a intors de la hotel i-a predat aceste bunuri,sotia mea nu a fost prezenta cand acestia au umblat in masina.
Intrebarile mele ar fi :
1.Firma de recuperari putea sa declare masina furata
2. politia avea dreptul sa actioneze la modul cum a facut-o?
3.Cum pot actiona pentru sesizarea abuzurilor politistilor?
Cel mai recent răspuns: lazar 11 , utilizator 09:54, 19 Iunie 2011
da ca,de obicei firmele de leasing in prima instanta te someaza sa predai autoturismul sau sa achiti ratele la zi unde va trimite notificare la sediul firmei ,dupa care negasind autoturismul la sediul firmei ,reclama autoturismul furat la politie ,nu este normal ,in ctr de leasing ei scriu la un paragraf ca,locatorul propietarul poate face orice demersuri pentru a intra in posesia bunului ,normal firma de leasing trebuie sa investeasca ctr cu formula executorie si sa te someze un executor judecatoresc sau sa te execute ,nu cum sunt recuperatorii de firme de leasing adica facand (japca) iar firma de recupereri trebuia sa va someze prin executor judecatoresc ,iar firma de recupereri da putea sa faca plingere penala pentru furt ,ce nu este normal ,iar politia in baza plingeri depusa de acestia o baga in baza de date igpr.ca furata ,tot odata ca infractiune pentru dvs erea abuz de incredere ,daca erati somat de un executor judecatoresc ,puteti face plingere penala firmei de recuperare pentru denunt calomnios ,iar politistilor pentru abuz in serviciu consultati un avocat =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina in leasing confiscata fara nicio formalitate - e legal? Radulescu Violeta Radulescu Violeta Prietena mea are un autoturism in leasing. Ultima rata trebuia achitata in ianuarie dar a obtinut telefonic posibilitatea sa plateasca aceasta ultima rata pana ... (vezi toată discuția)
Contract leasing preluat de o societate de recuperare ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! O societate comerciala a contractat printr-un leasing un autoturism in decembrie 2005. Au fost platite ratele pana in mai 2009 iar in ianuarie 2010 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de leasing cristinutza_ale@yahoo.com cristinutza_ale@yahoo.com Buna ziua. In anul 2008 am imprumutat un autoturism cumparat in sistem leasing unui asa zis prieten. Acesta a instrainat masina , fara acordul meu si a ... (vezi toată discuția)