avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Oranina Dumitru

Activitate Oranina Dumitru

Limita platii/incasarii in numerar intre doua persoane fizice este 50.000 lei. Cat priveste dovada platii eu as face o declaratie comuna a partilor prin care se consemneaza ca cumparatorul (cu date de identificare) a platit si vanzatorul (cu date de identificare) a primit suma de ... in numerar si suma de ... prin banca in contul..., in baza contratului de vanzare cumparare din data de ..., a bunului ...
Răspuns la discuția ROMÂNIA MEA
Multumesc de invitatie AXL.
Domnisoara Gina Camelia este un observator fin "de la inaltimea varstei " dumneaei, un real talent artistic.
Imi aduc aminte ce i-am scris unui strain care dorea sa vina in Romania in vacanta dar nu era prea sigur asa ca mi-a cerut sa-i spun ceva despre Romania.
Eu i-am raspuns: Romania este o fata frumoasa, usor salbatica, care mananca mult, bea suficient, foarte iubitoare dar care te lasa balta la un moment dat fara nicio explicatie rezonabila.
Surprinzator, el mi-a spus ca isi anuleaza celelalte planuri de vacanta si se va indrepta catre Romania. Hotararea lui m-a lasat nedumerita, cred ca era amator de excursii ... "safari"... B-)
Cred ca punctul 70 indice 2 din Normele CF sunt destul de elocvente pentru sustinerea ideii de trecerea in conservare a mijlocului fix:
70indice 2. "Pentru perioada în care mijloacele fixe amortizabile nu sunt utilizate cel puţin pe o perioadă de o lună, recuperarea valorii fiscale rămase neamortizate se efectuează pe durata normală de utilizare rămasă, începând cu luna următoare repunerii în funcţiune a acestora, prin recalcularea cotei de amortizare fiscală. "
Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
ceva lasciv de sambata seara


[ link extern ]
Răspuns la discuția De ce a plecat Legally ?
Mesaj pentru Legally:
Meritam si noi o explicatie: De ce ai plecat Legally? posteaza un raspuns aici.
Si dupa ce lucrurile vor fi indreptate, asteptam sa revii!
:((E mai sarac forum fara tine!
Răspuns la discuția avarii ale masinii
Mai intai imi exprim compasiunea pentru userul nico-leta, sper sa-si rezolve problema cat mai bine.

I alta ordine de idei, felicitari drei/dnei nico-leta si dlui milika pentru umor, e foarte tonic sa mai vad pe forum si oameni destinsi. :thumbup:

Răspuns la discuția verificare ROI
camicami a scris:

spuneti-mi si mie ,va,rog,daca exista posibilitatea de a verifica daca un partener intracomunitar (client) este inscris in ROI. Am inteles ca nu este suficienta verificarea codului valid de TVA din VIES.
Daca nu putem verifica ROI putem sa facturam fara TVA ? cum facturam inainte de infiintarea ROI, numai pe baza VIES ?


ROI -ul este infiintat pentru operatorii intracomunicari care se inregistreaza in Romania. Alte tari au alte reguli. Deci, daca partenerul dvs din UE figuraza cu cod de tva valid in VIES atunci facturati fara tva.
luciapap a scris:

Dar la deseuri PVC se retine taxa de mediu 3%?
Sau se retine doar la metale feroase si neferoase?
Emitem o factura de desuri PVC de 500 lei, pe factura scriem taxare inversa.
Care sunt inerg in conta.?
Se retine taxa de mediu 3%?
Se inreg TVA 4426=4427?
Astept pareri.Multumesc



Cota de 3 % este prevazuta in legislatia de mediu pentru deseuri de metale feroase si neferoase, se retine din valoarea facturii de care coletor/valorificator si se vireaza la fondul de mediu.
Dvs care vindeti deseuri de PVC inscrieti pe factura "taxare inversa". Autoinchiderea taxei (4426=4427) o va face cumpartorul.
Note dvs contabile sunt:
411 = 703 cu valoare de 500 lei
5311 sau 5121 = 411 cu valoarea de 500 lei
Cititi art 144 indice 1 din Codul Fiscal sa vedeti daca cum va incadrati.
Taxa de mediu o calculeaza si o opreste REMAT-ul din valoarea facturii, deci factura nu trebuie sa contina acesta taxa. Taxarea inversa se efectueaza de catre REMAT. In D300 se inregistraza valoarea facturii de 848 lei la randul 13.
Notele sunt urmatoarele:
411 (sau 461) = 703 cu valoarea 848 lei
635 = 411 (sau 461) cu valoarea taxei 25.44 lei
5311 (sau 5121) = 411 (sau 461 ) cu valoarea incasata 822.56 lei.