avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Activitate andrey82

Activitate andrey82

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
e un pic extrem, dar e si asta o solutie: formulati o plangere penala pentru distrugere din culpa, impotriva la toti cei care s-au "jucat" cu telefonul.

Sunt obligati sa cerceteze toate plangerile penale, si sunt convins ca in momentul in care vor fi cautati de politisti pentru declaratii parintii vor avea de indata deschidere spre gasirea unei solutii amiabile.

Plangerea penala poate fi retrasa in momentul in care problema se rezolva.
conform legii 16/1996, si republicata in 2014, artcilolu (7) zice : "Creatorii si detinatorii de documente sunt obligati sa inregistreze si sa tina evidenta tuturor documentelor intrate, a celor intocmite pentru uz intern, precum si a celor iesite, potrivit legii. "

presupun ca nu iti mai este de folos, dar pagina apare printre primele in google. Poate ii foloseste cuiva.

Eu tocmai am descoperit aceasta lege deoarece am fost tinut 2 ore intr-o banca care refuza sa imi inregistreze o cerere.
poate ar fi mai bine ca parintii Dvs. sa intocmeasca la notar un testament.
Cu oarecare amaraciune in suflet remarc faptul ca in tot topicul am fost destui de putini cei care am incercat sa dam un sfat dpdv juridic.

Domnilor, suntem pe un forum juridic. Nu suntem jurati intr-un proces ca sa il judecam pe omul acesta care are o problema. INDIFERENT de natura problemei pe care o are, nu mi se pare ok sa incepem sa ii blamam fapta.


@andrey82. Citeste mai atent postarea si-ti vei da seama ca nu ai dreptate iar sfatul tau este nul.

-> Am citit destul de atent. Ceea ce nu se poate spune despre Dvs. Si in loc sa il judec, am incercat sa dau un sfat. Care de altfel poate prinde bine oricui intr-o situatie asemanatoare.
Oricum domnule Petricadracea, daca nu ma insel in tara noastra se aplica principiul nevinovatiei pana la proba contrarie. Pe intelesul Dvs, fiecare e nevinovat pana cand o instanta hotaraste contrariul.


Andrey are dreptate in sensul ca trebuia sa mearga insotit de avocat la politie si sa fi consultat un avocat anterior momentului audierii.


Multumesc domnule avocat pentru interventia Dvs. Altfel lumea de pe aici ar fi crezut ca vorbesc aiurea.
Salut mihaimihai86.

Fara sa fiu avocat, cred ca ai procedat foarte gresit. Ai gresit ca nu ai vorbit cu un avocat INAINTE sa dai vreo declaratie. Pentru ca, fara ca politia / procuratura sa aibe VREO DOVADA clara ca ai trimis acele poze la prieteni de ai tai, tu ai recunoscut de buna voie si nesilit de nimeni acest lucru. Adica le-ai dat mura in gura exact ceea ce trebuiau sa stie. Respectiv ca ai trimis acele poze FARA VOIA ei !

Cum trebuia sa procedezi, dupa mine, in mod corect:
-trebuia sa intrebi ce acuzatii ti se aduc
-aveai dreptul sa citesti plangerea inainte sa declari orice (in functie de plangere puteai sa stii ce e mai bine sa declari)
- trebuia sa declari urmatoarele :
<<sunt familiar cu aceste poze deoarece acestea au fost facute in timp ce am avut o relatie cu domnisoara x.
[optional] declar ca aceste poze au fost facute de comun acord cu domnisoara
declar ca aceste poze au fost facute cu aparatul domnisoarei
declar ca nu eu am distribuit acele afise tiparite, si ca nu am cunostinta de unde si cum au aparut>>

Scurt, la obiect. Nu minteai cu nimic. Deoarece tu ai trimis acele poze la mai multi oameni, nu aveai de unde sa stii cine lea imprastiat in sat. Cand, si daca, politia gasea cine a facut acele afise, doar ATUNCI trebuia sa declari ca ai trimis la X pozele. Dar nu cred ca se ajungea aici.

Daca faceai declaratia in acest fel, ti se luau amprente. Se verifica ca amprentele tale nu apar pe afise => plangerea impotriva ta nu mai avea valoare.

Domnisoara trebuia sa faca o alta plangere (despre o persoana pe care ea nu o cunoaste si de care nu este sigura), etc. Se ajungea intr-un punct mort.

Avand in vedere ca ai facut aceasta declaratie, VORBESTE CU UN AVOCAT !


Răspuns la discuția donatie membru O.N.G.- urgent
Nu vad de ce nu ar putea.

Desi cred ca e mai corect ca suma respectiva de bani sa fie catalogata drept "cotizatie".
Daca in statut este prevazuta activitatea de editura atunci e ok. Stiu ca suna aiurea, dar trebuie sa aveti in statut codul CAEN corespunzator activitatii. Si trebuie sa deschideti punct de lucru pe care sa il autorizati pe codurile CAEN corespunzatoare. Daca statutul nu contine acesta activitate, va recomand sa modificati statutul. Cred ca e mult mai ieftin si mai usor decat sa infiintati un SRL detinut de asociatie.

Cel mai bine cred ca este sa desfasurati activitatea prin ONG, nu prin SRL. Pana la un punct (15.000 de euro) sunteti scutit de plata impozitului pe profit. ONG-urile nu trebuie sa plateasca impozit minim, chiar daca desfasoara activitati comerciale.
freeelis a scris:

Nu cred ca se poate transforma un SRL in ONG ...:-/
Lichidati SRL-ul si , in acelasi timp, constituiti un ONG.


E usor offtopic aici. Este deschis un topic mai vechi.
Acolo pana la urma s-a ajuns la concluzia ca una din metodele cele mai eficiente din punctul de vedere al costurilor sa fie in mai multi pasi : 1) infiintarea unui ONG 2) toti asociatii SRL-ului cesioneaza partile sociale in favoarea ONG-ului 3) ONG-ul decide dizolvarea SRL-ului, urmand ca toate activele sa fie preluate de ONG. Se elimina astefel serviciile destul de costisitoare al unui lichidator. Oricum momentam cea mai putin costisitoare varianta ramane totusi suspendarea temporara a activitatii. In schimb apar probleme atunci cand SRL-ul inca mai are contracte in desfasurare ( ma refer aici la credite, alte contracte incheiate pe perioada minima de 1-2 ani : telefonie mobila, internet, etc).

In plina criza economica vad insa o reala oportunitate in alte forme de organizare juridica inafara de SRL si SA. ma refer aici la asociatii, cooperative, eventual alte forme de asociere care ar mai exista.
In ordonanta asa scrie ca ONG-urile NU vor trebui sa plateasca impozitul minim.

De acolo mi-a si venit mie ideea de a imi face o asociatie (mai bine zis sa imi transform SRL-ul in asociatie). Desi nu prea se poate, si costa destul de mult ceva asemanator oricum.
Definitia drepturilor nepatrimoniale este data in doctrina si nu intr-un act normativ.


Dragut. Asta cam ce inseamna, ca pot interpreta cum vreau eu ?