avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate bdc2001us

Activitate bdc2001us

Răspuns la discuția Salariu probabil irecuperabil
Singura hartie unde apare acea plata la negru era o hartie cu un tabel unde eram toti trecuti si fiecare avea in tabel suma la negru , oprirea convorbirilor telefonice (depasirile fata de suma suportata de firma), alte retineri si in penultima coloana suma cu care ramaneai dupa ce scadeau cele enuntate mai sus. In capatul celulelor ultima era pentru semnatura. Cand veneam sa ridicam banii casiera acoperea cu o foaie persoanele de deasupra mea si cu alta cele de dedesupt pt confidentialitatea salariala ...sa nu vedem ce bani la negru primesc alti colegi. Teoretic ei o evidenta neoficiala trebuie sa o tina undeva alfel la atatia angajati nu ar mai tine minte cat mai au sa le restituie....pentru ca a te fenta si doua luni cu banii la negru e o practica veche. Daca angajatu e bun si vine cu o demisie are sanse ca ei sa repare greseala si sa te plateasca la zi.....numai ca faza asta tine o data maxim de doua ori adica chiar daca au realmente nevoie de tine pana la urma iti accepta demisia mergand pe ideea ca gasesc ei un prost.
Eu deja am consumat o demisie....deci urmatoarea chiar v-a fi acceptata fara plata la zi din urma a banilor negrii neprimiti :)

Oricum multumesc pt raspuns. SIncer banuiam care v-a fi raspunsul
Buna ziua,
Lucrez in cadrul unei firme in care politica este asa:
1. Te angajam daca accepti ca o treime din salariu sa fie in acte iar trei sferturi la negru
2. Nu conteaza cat stai peste program conteaza doar sa ajungi dimineata la program si sa nu se intample sa NU stai peste program.

Salariul se primeste astfel pe 20 ale lunii primesti pe card banii legali pentru luna trecuta, urmand ca pana la sfarsitul lunii sa primesti si diferenta la negru.
Din luna decembrie 2008 situatia sta astfel: am primit cu intarziere de 10-20 zile banii de pe card (dar i-am primit) iar banii la negru(cei mai multi de altfel si cei mai importanti) nu i-am vazut in 2009.

Cu alte cuvinte brusc in 2009 salariul meu este de TREI ORI MAI MIC. Am facut sapaturi si am aflat ca acele hartii pe care semnam ca am primit banii lunari la negru erau distruse. Pe contractul de munca sunt numai banii declarati la stat.

Am vreo sansa sa-mi recuperez banii pt care am muncit dar pe care eu nu i-am mai vazut?!? Daca da ...ce ar trebui sa fac? Exclus varianta cu ITM-ul pt ca vin frecvent la noi dar cum vin la fel pleaca :)