avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate valeriu5

Activitate valeriu5

Multumesc.pentru precizari.
Sa inteleg ca o persoana poate afirma orice, chiar si in scris si in fata unei
instante, fara a suferi nicio consecinta.
Nu pot sa dovedesc vreo vatamare, pentru ca acea instanta nu a luat in
considerare afirmatiille scrise, dar neprobate de respectiva persoana.
Deduc ca nu voi face decat sa ma enervez mai mult , asa ca e mai bine sa
ma las pagubas.
DANRACHE a scris:

Art. 206 Cod Penal reglementeaza infractiunea de calomnie in sensul urmator:
1. Afirmarea sau imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public, se pedepseste cu amenda de la 250 la 13000 lei (RON).
2. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
3. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Daca este posibil as dori unele precizari :
a.Exista un termen dupa care actiunea poate fi respinsa ca tardiva?
b.Daca afirmarea sau imputarea faptelor au fost facute in scris, prin documente semnate si stampilate
de reprezentantul unei persoane juridice, in cadrul unui proces civil, fara a fi fost dovedite ,
aceste inscrisuri sunt considerate suficiente ca proba in procesul penal?
c.Se platesc taxe de timbru?
d.Este mai avantajos un proces civil?
Multumesc foarte mult
Asa este , dar am parcurs deja etapa aceasta.
A fost amendat, dar degeaba, iar ca sa se razbune, asa cum spune si dl.Tudor Valeriu,
isi arata muschii"
Buna ziua ,

Va cer scuze pentru ca va deranjez in aceste zile de sarbatoare.
Am si eu o problema pentru care va cer un sfat :
Am fost concediat printr-o decizie nemotivata si care nu respecta niciuna dintre prevederile obligatorii
din Codul Muncii.
Instanta a admis contestatia mea si , printr-o hotarare irevocabila , a dispus reintegrarea mea cu plata
despagubirilor prevazute de lege.
Angajatorul a refuzat sa puna in aplicare hotararea irevocabila (atat cu privire la reintegrare cat si la
despagubiri), a intervenit o stare tensionala, care s-a amplificat, iar dupa vreo 6 luni a emis o noua
decizie de concediere in baza art.65 Codul Muncii ( desfiintarea postului prin reorganizare )..
Ceea ce ma intereseaza este daca, pe langa motive de netemeinicie, pot invoca si nulitatea deciziei,
avand in vedere ca dupa prima concediere nu am fost reintegrat in functie, nici macar formal
( reincadrare urmata de concediere in ziua imediat urmatoare ).
Practic a urmat o noua concediere dupa prima concediere anulata de instanta, interval in care nu am fost
reintegrat si nu am mai lucrat pentru angajator, dar am primit totusi si preaviz la cea de-a doua
concediere, conform prevederilor din contractul de munca.
Ce ma sfatuiti ? Daca pot invoca nulitatea susamintita va rog sa-mi indicati si prevederea legala in acest sens.
Am rugamintea daca este posibil un raspuns pana pe 23 aprilie pentru a ma putea incadra in termenul legal.
Va multumesc anticipat si va doresc "Sarbatori Fericite !"