avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela1970

Activitate mihaela1970

Răspuns la discuția somaj
VA MULTUMESC INCA O DATA PENTRU RASPUNSURI, SI CONSULTANTA ACORDATA.
CU MULT RESPECT MIHAELA
Amuzante polemicile dintre dvs. si colegiii dvs.
Am inteles ca pot beneficia de somaj ,in cazul meu pe baza art. 61 litera c si d.
Firma nu face restrucutari de posturi, si nu are nici locuri de munca vacante, am mai spus asta., trebuie ori sa-mi caut eu , ori managerul sa-mi propuna locuri de munca vacante in alte firme pe care le cunoaste.(s-a mai intamplat acest lucru in cazul unui coleg)
Mai am o INTREBARE:CARE SANT MOTIVELE PENTRU CARE MI S-AR PUTEA DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA(am primit AVERTIZAREA VERBALA, daca in timp de o luna, nu plec sau nu-mi caut in alta parte, IMI DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA). De altfel din perioada verii ni s-a sugerat sa incercam sa ne cautam servicii in alta parte , pe motivul ca este nemultumit de noi,pentru ca dumnealui are de gand sa angajezi absolventi proaspeti cu liceu de informatica.Nu am abateri disciplinare, iar greselile pe care le-am comis in cei 7 ani nu au fost majore, si nici frecvente,nu au prejudiciat daune materiale sau de alta natura. (numai cine nu munceste nu greseste ) si nimeni nu este perfect.
cu respect si consideratie,
Mihaela

va multumesc mult pentru raspunsuri. ,
Imi poate explica cineva despre concedierea pe motive neimputabile? Si daca se aplica in sistemul nostru de somaj.
Am citit ceva despre acest lucru si acolo scrie ca o persoana concediata pe motive neimputabile poate beneficia de somaj,
DOUA din aceste motive NEIMPUTABILE SANT :de necorespundere profesionala., a angajatului.,
de incapacitate fizica sau psihica .
CE ANUME , VA ROG, PREVAD ARTICOLELE PE CARE LE-ATI MENTIONAT MAI SUS?
CU MULTUMIRI SI RESPECT
MIHAELA
MENTIONEZ CA BOALA MEA ESTE O AFECTIUNE AUTOIMUNA CRONICA SI SE NUMESTE LUPUS SISTEMIC, NESCESITA TRATAMENT COSTISITOR TOATA VIATA , SI NU ESTE VINDECABILA , CI DOAR POATE FI TINUTA SUB CONTROL. CU MEDICAMENTE.
Cu scuzele de rigoare,dar in celalalt topic mi-ati spus ca nu beneficiez de ajutor de somaj, am 7 ani vechime, munca fiind tot mai solicitanta , si seful nu admite greseli. Nu am abateri disciplinare, greselile nu sant intentionate., am dovezi de la medic cu diagnosticul si medicatia ., care imi altereaza capacitatea de concentrare.
Din ceea ce mi-ati spus se pare ca tot eu sant cea defavorizata.
Discuție somaj
Lucrez la o firma ca dispecer monitorizare sisteme alarme. de 7 ani. De anul trecut sufar de o afectiune cronica autoimuna care imi altereaza capacitatea de concentrare. si calitatea muncii., medicatia fiind complexa. Iar munca este din ce in ce mai solicitanta pentru ca firma s-a mai extins. De curand s-a intamplat ca nu am sesizat o eroare tehnica ., din cauza oboselii accentuate , si seful a spus ca ma va concedia. I-am explicat ca am probleme mari medicale si atunci a zis ca ma va concedia oricum pe motive medicale. Nu acceptat ideea cu concediul medical. Are dreptul?
Voi primi macar somaj, am nevoie de asigurare medicala , pentru ca medicatia este f. scumpa.
Discuție pensie de boala
Buna ziua,
CE BOLI si AFECTIUNI INTRA IN CATEGORIA BOLILOR PENTRU A PUTEA PRIMI SOMAJ PENTRU INCAPACITATE TEMPORARA DE MUNCA, SI APOI PENSIE DE BOALA.?
CINEVA CARE SUFERA DE LUPUS ERITEMATOS SISTEMIC , BASEDOW OPERAT SI SURDITATE MEDIE IN CE CATEGORIE SE INCADREAZA?
CU RESPECT
MIHAELA