avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala

Buna ziua,
CE BOLI si AFECTIUNI INTRA IN CATEGORIA BOLILOR PENTRU A PUTEA PRIMI SOMAJ PENTRU INCAPACITATE TEMPORARA DE MUNCA, SI APOI PENSIE DE BOALA.?
CINEVA CARE SUFERA DE LUPUS ERITEMATOS SISTEMIC , BASEDOW OPERAT SI SURDITATE MEDIE IN CE CATEGORIE SE INCADREAZA?
CU RESPECT
MIHAELA
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:03, 19 Aprilie 2009
1. Nu se acorda indemnizatie de somaj pentru incapacitate temporara de munca (boala).
2. Numai medicul si comisia de expertiza medicala sunt in masura sa stie daca o un diagnostic medical sau altul se preteaza la a pensiona medical pe pacient. Mai conteaza si durata perioadei de concediu medical.
3. Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala cronică Flory1309 Flory1309 Soțul meu suferă de Lupus Eritematos Sistemic și lucrează în Armată, el fiind caporal, șofer . La ultima vizită medicală i s-a spus că i se va ... (vezi toată discuția)
Perioada de pensie de invaliditate constituie stagiu? cand se poate beneficia de pensie anticipata? SanduIonela SanduIonela Buna ziua, Mama s-a nascut in martie 1961 si a lucrat din 1981 pana in 1996(15 ani),apoi a fost pensionata pe caz de boala cu Gradul 2 de invaliditate. As ... (vezi toată discuția)
Legea 263 2010 art 58 cristian1958 cristian1958 am un bilet iesire spital militar Oradea din 1978 diagnostic Lupus cronic ,efectuat diopsie si am cartea de munca cu 3 luni inainte de armata. Ce autoritate ... (vezi toată discuția)