avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate papoc

Activitate papoc

Drept dovada, cititi articolul de mai jos. Tot pe fonduri europene, chiar pentru dezvoltare rurala, o primarie din Luxemburg a deschis o berarie...
[ link extern ]
Salutare tuturor!
Imi doresc foarte mult sa deschid o mini fabrica de bere artizanala in mediul rural, am terenul si o suma modica la dispozitie, insa as dori sa accesez niste fonduri europene pentru o investitie mai serioasa.
Cercetand programele finantate de UE in mediul rural, am descoperit masura 6.4 <Sprijin pentru investitii in crearea si dezvoltarea activita non-agricole> unde aparent m-as fi incadrat in toate conditiile de eligibilitate, mail ales ca am o societate ce functioneaza in mediul rural.
Insa entuziasmul nu a durat mult, citind ghidul solicitantului si codurile CAEN eligibile am constat ca singura activitate eligibila in acest sens este <Producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate >... Bineinteles, productia alimentara de orice fel este de asemenea o activitate eligibila.
Am crezut in continuare ca ma incadrez in aceasta categorie cu berea, fie bautura racoritoare, fie produs alimentar, insa art 260 ind 10 cod fiscal plaseaza berea (cu peste 0,5% alcool) in categoria bauturilor alcoolice...
Speranta moare ultima, asa ca ma adresez voua pentru lamuriri:
Este posibil ca berea sa fie tratata ca alcool doar din punct de vedere fiscal, insa sa fie clasificata ca aliment/bautura racoritoare intr-o interpretare extinsa?
Ceea ce nu pricem este cum in UE s-au deschis mii de microberarii pe fonduri europene iar in Ro nu se poate... Sa presupunem ca legislatia unor state europene este mai flexibila si incadreaza berea in categoria alimente/bauturi racoritaoare... Insa acordarea fondurilor nu se raporteaza la legislatia europeana, directive, ordonante si definitii date de aceste acte inclusiv bauturilor alcoolice? Astfel, daca belgianu si englezu poate lua fonduri in acest sens, de ce eu nu as putea? Poate cineva sa imi dea o veste buna?=D>
Multumesc!
Se poate retine conurs intre formele de evaziune fiscala prevazute de art. 9 alin. 1 lit. a, b si c din Legea 241/2005?

Art. 9. - (1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală (...):
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
b) omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; c) evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive;

Spre exemplu, acem speta:
La data de ..., Direcţia Naţională Anticorupţie, a dispus începerea urmăririi penale împotriva învinuiţilor A, B şi C pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat [art. 7 alin. (1) din Legea nr. 39/2003] şi evaziune fiscală [art. 9 lit. a, b şi c din Legea nr. 241/2005], reţinându-se în esenţă că aceştia, în calitate de administratori de drept şi de fapt – inculpaţii A şi B – ai unor societăţi comerciale, antrepozite fiscale, au înregistrat în mod fictiv în contabilitate facturi provenite de la societăţile comerciale administrate în fapt de către inculpatul C, facturi care atestau exportul unor produse accizabile, care în fapt au fost ulterior comercializate prin intermediul societăţilor fantomă controlate de C pe piaţa internă. În acest fel, aceştia au evitat plata taxei pe valoarea adăugată precum şi a accizelor datorate bugetului de stat, cauzând un prejudiciu în valoare de peste 1 milion de euro.
Multumesc mult!
Exista incompatibilitate intre functia de consilier juridic la o persoana juridica de drept privat si cea de agent de asigurari?
Din cate am inteles exista incompatibilitate intre funtia de consilier juridic si orice profesie salarizata... insa agentul de asigurari lucreaza in baza unui contract de colaborare.
Astept parerile dumneavoastra!
Multumesc.
Răspuns la discuția A pleda / a pune concluzii.
Va multumesc pentru interes, a fost de real folos!

O zi buna.
De cand am incercat la INM, totul mi se pare confuz, caut sensuri pentru fiecare termen si dezbin fiecare alineat in silabe pentru a-l intelege, asa ca pregatirea mea pentru admitere in BAROU 2010 merge tare greu.
Din acest motiv sper ca ma puteti ajuta in a intelege si delimita termenii: A PLEDA si A PUNE CONCLUZII. L 51/ 95 prevede unele situatii precum:
-art. 12, al. 3: Av. strain nu poate pune concluzii orale sau scrise...;
-art. 19, al. 4: Av. fosti jud nu pot pune concluzii la instantele une au funct...;
Mai mult de atat, am inceput sa incurc notiuni care credeam ca sunt clare pana acum. Daca ma poate cineva corecta: Asistenta juridica este dreptul de a fi asistat de un av/ cons. j. in fata instantei respectiv a org. de u.p. (in aces caz av poate pleda? ). Reprezentarea juridica este dr de a fi reprezentat in instanta de un av., ceea ce poate implica absenta celui ce ste reprezentat din instanta (cu exceptiile prev de lege). Consilierea juridica sunt indrumari date de profesionisti, care trebuie sa fie licentiati in dr, nu obl. av.. Si o ultima intrebare, atunci cand legea prevede ca nu poate pune concluzii/ pleda.... inseamna ca nu poate reprezentat, nu ca nu poate fi asistat!?

Sper ca nu am deranjat cu intrebari prea simpliste sau stupide.

Cu respect,
Papuc E.
Felicitari celor care au luat examenul!
Yo am bagat in jur de 60 pct... stiu ca suna cliseic deja, dar am gresit la o multime de intrebari "usoare"...
Ma adresez celor care nu au luat examenul, ce urmeza sa faceti? Stati acasa un an si va mai rpegatiti? Dati la un master? Barou? Daca dati la vreun master...unde dati?
Bafta!
Concurs, zic eu.
Mersi, asa ma gandesc si eu..si inca o intrbare...care este limita intre acte cu caracter obscen si cele de perversiune sexuala... Perversiunea sexuala presupune raport sexual? Nu ezitati sa dati exemple :))