avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene pentru fabrica de bere.
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene pentru fabrica de bere.

Salutare tuturor!
Imi doresc foarte mult sa deschid o mini fabrica de bere artizanala in mediul rural, am terenul si o suma modica la dispozitie, insa as dori sa accesez niste fonduri europene pentru o investitie mai serioasa.
Cercetand programele finantate de UE in mediul rural, am descoperit masura 6.4 <Sprijin pentru investitii in crearea si dezvoltarea activita non-agricole> unde aparent m-as fi incadrat in toate conditiile de eligibilitate, mail ales ca am o societate ce functioneaza in mediul rural.
Insa entuziasmul nu a durat mult, citind ghidul solicitantului si codurile CAEN eligibile am constat ca singura activitate eligibila in acest sens este <Producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate >... Bineinteles, productia alimentara de orice fel este de asemenea o activitate eligibila.
Am crezut in continuare ca ma incadrez in aceasta categorie cu berea, fie bautura racoritoare, fie produs alimentar, insa art 260 ind 10 cod fiscal plaseaza berea (cu peste 0,5% alcool) in categoria bauturilor alcoolice...
Speranta moare ultima, asa ca ma adresez voua pentru lamuriri:
Este posibil ca berea sa fie tratata ca alcool doar din punct de vedere fiscal, insa sa fie clasificata ca aliment/bautura racoritoare intr-o interpretare extinsa?
Ceea ce nu pricem este cum in UE s-au deschis mii de microberarii pe fonduri europene iar in Ro nu se poate... Sa presupunem ca legislatia unor state europene este mai flexibila si incadreaza berea in categoria alimente/bauturi racoritaoare... Insa acordarea fondurilor nu se raporteaza la legislatia europeana, directive, ordonante si definitii date de aceste acte inclusiv bauturilor alcoolice? Astfel, daca belgianu si englezu poate lua fonduri in acest sens, de ce eu nu as putea? Poate cineva sa imi dea o veste buna?=D>
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
papoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 18:25, 18 Ianuarie 2016
Drept dovada, cititi articolul de mai jos. Tot pe fonduri europene, chiar pentru dezvoltare rurala, o primarie din Luxemburg a deschis o berarie...
[ link extern ]
Da, dar a fost in perioada 2000-2006.Important! Intre timp tratatul Comisiei Europene si Anexa 1 a suferit multe modificari. Berea este produsa din produse agricole si de aceea nu poate sa se incadreze in aceasta masura. Prin aceasta masura sunt finantate activitati si domenii stabilite ca prioritate. Productia de alcool nu este considerata ca prioritate nationala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 291/2013 - modificarea legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa COTYS COTYS Legea 291/2013 - modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, la Art. 2 (2) d) \\"interdictia de a fi utilizat pentru achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Ajutoare minimis caen 6920 - activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal calin68 calin68 Buna ziua, In urma cu cateva zile avocatnet.ro a postat un articol despre acordarea unor ajutoare de minimis ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene submasura 6.4 mariag68 mariag68 Buna ziua , as dori sa aflu daca pentru masura 6.4 ,vor incepe inscrieri si anul urmator,(pana in 2020)? Daca am PFA productie cod CAEN 1623 cu sediul in ... (vezi toată discuția)