avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate danielaburghelea

Activitate danielaburghelea

Buna ziua, am si eu o intrebare:
mama mea este nascuta in 22 august 1958, are 26 de ani si 7 luni lucrati, 21 din acestia au fost in grupa 2 si pentru asta a mai primit inca 5 am inteles deci are in total 31 ani si 7 luni ani vechime. In ultimii 10 ani a lucrat in afara tarii - cu acte, taxe platite- totul in regula.
as vrea sa stiu daca isi poate depune dosarul pentru pensie anticipata. Ma intereseaza cand il poate depune, daca cei 10 ani se calculeaza in Romania - daca da, de ce acte are nevoie, si care este penalizarea pentru pensie anticipata.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua, lucrez din Iunie 2008 la o firma cu salariul minim pe economie si restul banilor pe PFA. Tai lunar facturi si platesc impozitul pe amandoua. In vara aceasta iunie 2009 fac un an vechime -- am inteles ca asa se cere-- ma intereseaza daca raman insarcinata - pentru indemnizatia copilului mi se iau in calcul si cartea de munca si PFA-ul? Si daca din iunie 2009 o sa am o marire salariala doar pe PFA...la fel mi se va calcula pe 1 an in momentu in care voi naste si se va lua si mararirea in calcul?. chiar ma preocupa subiectul asta pentru ca vreau neaparat un bebe si sa stiu care e sitiatia...
Va mutumesc anticipat pentru raspunsuri!