avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate MMX

Activitate MMX

Răspuns la discuția PFA cu peste 100000 Euro in 2011
Multumesc pentru raspunsuri dar ...

Intrebarea de fond este daca am vreo restrictie la infiintarea unui nou PFA cu norma de venit dupa ce am radiat unul incadrat tot la norma de venit. Exista o perioada minima in care trebuie sa astept sau pot sa incep deschiderea unui nou PFA a doua zi dupa ce s-a terminat radierea ?

Ar fi o portita prin care raman tot la norma de venit.

Răspuns la discuția PFA cu peste 100000 Euro in 2011
Stiu care sunt pasii de radiere in mare si un eventual control ar trebui sa fie OK.

Pe mine ma intereseaza daca e vreo limitare legala in a radia un PFA ce lucreaza pe norma de venit inregistrat pe numele meu si a deschide altul tot pe numele meu , tot pe norma de venit, imediat dupa radiere cu acelasi obiect de activitate? Exista riscul sa fiu obligat sa il deschid pe al doilea in sistem real intrucat cel recent radiat a depasit plafonul de 100000 Euro?

Cred ca e o problema legala mai mult decat contabila.
Răspuns la discuția PFA cu peste 100000 Euro in 2011
credeti ca pot sa il inchid si sa deschid altul?
Buna ziua,

Am un PFA incadrat la norma de venit care a depasit 100000 Euro in 2011. S-a introdus de la 1 ianuarie o prevedere care spune ca daca s-a depasit 100000 in anul precedent trebuie trecut in sistem real. Asta inseamna ca ar trebui sa trec in 2012 la sistem real dau doar daca depasesc in 2012 trebuie sa trec in 2013 la sistem real?

Multumesc
Răspuns la discuția Anulare facturi PFA
operaţiunile rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România conform ...

----

cifra de afaceri reprezinta servicii informatice prestate in strainatate in buna parte. Cumva extrasul de mai sus ma exonereaza de calculul sumelor aferente perioadei de deplasare. PFA-ul a fost insa subcontractat de o firma din Romania.
Răspuns la discuția Anulare facturi PFA
Sigur am depasit pt ca facturile au fost calculate in Euro la cursul zilei in 2009. Credeti ca exista vreo solutie?

Daca ma inscriu acum ce ar trebui sa platesc in caz ca fiscul verifica facturile precedente? Se calculeaza TVA la suma totala incasata ca 19 %. De fapt eu practic nu am incasat TVA chiar daca am depasit plafonul. Doar ca dintr-o prostie nu m-am inscris la timp.
Răspuns la discuția Anulare facturi PFA
Dar daca fac o factura de retur si platesc banii inapoi catre firma? Se mai considera plafonul depasit?
Am o problema de care m-am dumirit astazi dupa sfatul unui contabil.

Am un PFA pe norma de venit care a incasat in 2009 mai mult decat trebuia fata de plafon cu aproximativ 10000 RON. Nu m-am inscris ca platitor de TVA si am mers mai departe. Am crezut ca se calculeaza 35000 Euro luandu-se cursul de la data emiterii facturii. Astazi am aflat ca se ia cursul de la data aderarii Romaniei in UE.

Acum as dori sa anulez o factura astfel incat sa scad sub plafon sa nu platesc penalizari si asa mai departe.

E posibil daca ma inteleg cu clientul sa anuleze factura si eu sa o anulez de asemenea si sa trec sub plafon? Ce s-ar intampla in cadrul unui control?

Ce ma sfatuiti sa fac?

---

Firma care a platit factura a fost pe minus 20000 anul trecut. Daca anuleaza factura ar ramane pe minus 10000. Banuiesc ca trebuie sa faca declaratii rectificative. Aveti idee daca va trebui acea firma sa plateasca penalizari pentru aceste declaratii rectificative daca firma ramane tot pe minus?
Răspuns la discuția Administrator SRL si PFA
Buna ziua,

Si eu sunt in aceasta situatie. Sunt asociat unic si am un PFA cu norma fixa de venit. Am incheiat un contract de prestari servicii intre cele 2 parti. Am intrebat si la fisc si mi s-a zis ca e OK. Sper ca si la un eventual control sa isi pastreze parerea.

Daca mai aveti ceva noutati va rog sa le puneti pe forum.

Multumesc!
Buna ziua,

Lucrez in servicii IT. Sunt actionar unic si angajat al unei firme ce da servicii in afara tarii in Uniunea Europeana. Datorita specificului activitatii stau mai mult plecat din tara. As dori sa inscriu in contabilitate acordarea de diurna pe intreaga perioada a sederii in strainatate. Insa durata este mai mare de 30 de zile. Aveti idee daca este posibil acest lucru? Din contractul colectiv de munca inteleg ca peste 30 de zile diurna se inlocuieste cu o indemnizatie de 50% din salariu dar cum mi-am pus un salariu mic nu fac nici o treaba asa ... Cu diurna as deduce mai multi bani.

Multumesc