avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate AdinaEma

Activitate AdinaEma

Buna ziua,

Am un magazin online prin intermediul caruia vand predominant persoanelor fizice. Livrarea se face prin Fan Courier iar banii imi sunt virati in contul personal iar facturile sunt eliberate pe firma, in baza CNP-ului clientului, cu chitanta. Contabila, mi-a spus ca nu se poate factura cu factura si chitanta, ci trebuie neaparat sa intre banii in contul firmei, altfel nu poate inregistra facturile. In acest caz ar fi inregistrate facturile cu extrasul de cont atasat. Eu stiam ca trebuie sa mearga prin banca doar pentru suma mai mari de 5000 de lei si atat. Acum, avand in vedere ca luna este aproape gata si nu am incasat nimic in contul firmei, chiar daca contabila are dreptate nu prea am ce sa fac, nu? Sau pot sa inregistrez un desfasurator de la Fan Courier cu toate depunerile catre firma mea, dar cu contul privat?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Executare silita
Buna,

Am citit un articol legat de asta pe Saptamana Financiara ([ link extern ] :

"Ce poate face banca în cazul în care,înainte de a înceta plata ratelor la bancă, debitorul a vândut un imobil sau o masină?
Dacă înainte să înceteze plăţile debitorul a vândut un imobil sau o masină, creditorul urmăritor, respectiv banca, poate ataca actele juridice încheiate de debitor în frauda dreptului său, pe calea acţiunii revocatorie, prin intermediul căreia se poate obţine, pe cale judecătorească, revocarea (desfiinţarea) actelor juridice prin care debitorul îsi măreste sau creează o stare de insolvabilitate, dacă actul atacat a creat creditorului un prejudiciu."

Ar fi ideal daca s-ar putea clarifica situatia pentru ca sunt si eu cam in ceata.