Am un magazin online prin intermediul caruia vand predominant persoanelor fizice. Livrarea se face prin Fan Courier iar banii imi sunt virati in contul personal iar facturile sunt eliberate pe firma, in baza CNP-ului clientului, cu chitanta. Contabila, mi-a spus ca nu se poate factura cu factura si chitanta, ci trebuie neaparat sa intre banii in contul firmei, altfel nu poate inregistra facturile. In acest caz ar fi inregistrate facturile cu extrasul de cont atasat. Eu stiam ca trebuie sa mearga prin banca doar pentru suma mai mari de 5000 de lei si atat. Acum, avand in vedere ca luna este aproape gata si nu am incasat nimic in contul firmei, chiar daca contabila are dreptate nu prea am ce sa fac, nu? Sau pot sa inregistrez un desfasurator de la Fan Courier cu toate depunerile catre firma mea, dar cu contul privat?
"Contabila " cum spuneti , are dreptate , contul personal e doar al Dvs . Trebuie sa-i dati Cezarului ce-i apartine , si sa deschideti cont si pentru firma . Exista solutie : deschideti cont firma si din contul Dvs personal faceti virament cu ce se cuvine firmei din vinzarile de pina acum . Doamna contabila va sti sa faca notele contabile si sa regleze situatia . Plafonul de 5000 de lei de care amintiti , nu e corect . Trebuie sa separati lucrurile : firma e o alta entitate , e persoana juridica , cu drepturi si obligatii diferite de ale Dvs , persoana fizica .