avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comert electronic - Procedura facturare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comert electronic - Procedura facturare

Buna ziua,

Am un magazin online prin intermediul caruia vand predominant persoanelor fizice. Livrarea se face prin Fan Courier iar banii imi sunt virati in contul personal iar facturile sunt eliberate pe firma, in baza CNP-ului clientului, cu chitanta. Contabila, mi-a spus ca nu se poate factura cu factura si chitanta, ci trebuie neaparat sa intre banii in contul firmei, altfel nu poate inregistra facturile. In acest caz ar fi inregistrate facturile cu extrasul de cont atasat. Eu stiam ca trebuie sa mearga prin banca doar pentru suma mai mari de 5000 de lei si atat. Acum, avand in vedere ca luna este aproape gata si nu am incasat nimic in contul firmei, chiar daca contabila are dreptate nu prea am ce sa fac, nu? Sau pot sa inregistrez un desfasurator de la Fan Courier cu toate depunerile catre firma mea, dar cu contul privat?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:44, 22 Aprilie 2009
"Contabila " cum spuneti , are dreptate , contul personal e doar al Dvs . Trebuie sa-i dati Cezarului ce-i apartine , si sa deschideti cont si pentru firma . Exista solutie : deschideti cont firma si din contul Dvs personal faceti virament cu ce se cuvine firmei din vinzarile de pina acum . Doamna contabila va sti sa faca notele contabile si sa regleze situatia . Plafonul de 5000 de lei de care amintiti , nu e corect . Trebuie sa separati lucrurile : firma e o alta entitate , e persoana juridica , cu drepturi si obligatii diferite de ale Dvs , persoana fizica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru expediere marfă prin curier - magazin cu amănuntul Lena123 Lena123 Buna ziua. Pentru marfa trimisa catre o persoana fizica de la un magazin cu amanuntul prin Fan Courier intr-o alta localitate ce documente trebuie facute? ... (vezi toată discuția)
Taxa cont colector rotterro rotterro Buna ziua, Societatea noastra are un contract de prestari servicii cu firma Urgent Cargus. Avem 2 probleme legate de plata Taxei de Cont colector in ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)