avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Documente pentru expediere marfă prin curier - ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Documente pentru expediere marfă prin curier - magazin cu amănuntul

Buna ziua. Pentru marfa trimisa catre o persoana fizica de la un magazin cu amanuntul prin Fan Courier intr-o alta localitate ce documente trebuie facute? Este corect ca la persoana fizica sa eliberam factura ? Banii incasati pentru marfa se pot depune in contul furnizorului de catre Fan Courier sau este obligatoriu sa eliberam bon fiscal pentru banii incasati?
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Lena123 , utilizator 14:26, 27 August 2017
`Se intocmeste factura, curierul incaseaza banii de la destinatar si elibereaza chitanta ramburs iar la predarea banilor ii eliberati curierului chitanta. Nu se emite bon fiscal.
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc. Unii zic ca la magazin cu amanuntul pt vanzare catre persoane fizice se elibereaza doar bon fiscal si nu chitanta de aceea este cu amanuntul .
Unii zic ca nici macar in cont nu se pot primi banii daca Fan Courier vrea sa ii vireze in cont ci doar bon fiscal, de aceea m-a derutat si am pus intrebarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura lucru magazin online - firma de curierat ancut2000 ancut2000 Buna ziua, Sunt in curs de a-mi deschide un magazin online, iar firma de curierat cu care intentionez sa lucrez mi-a propus urmatoarea procedura de ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)