avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Procedura lucru magazin online - firma de curierat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Procedura lucru magazin online - firma de curierat

Buna ziua,

Sunt in curs de a-mi deschide un magazin online, iar firma de curierat cu care intentionez sa lucrez mi-a propus urmatoarea procedura de lucru:

Eu ar trebui sa expediez produsele insotite de factura cu 2 pozitii: valoarea produselor si taxele de transport, in care intra si taxa de ramburs. Curierul livreaza produsele, incaseaza valoarea facturii emise de mine si elibereaza destinatarului o chitanta. Saptamanal, curierul imi vireaza toti banii incasati de la destinatari (inclusiv taxele de transport si taxa de ramburs!), iar lunar imi emite o factura prin care eu trebuie sa ii platesc taxele de transport si taxa de ramburs. Este nejustificat sa imi vireze toti banii, inclusiv taxele de transport si taxa de ramburs.

Normal cred ca ar fi ca eu sa insotesc produsele de o factura cu o singura pozitie: valoarea produselor. Curierul ar trebui sa elibereze destinatarului o chitanta pentru incasarea facturii mele + o chitanta pentru taxele de transport si taxa de ramburs. Apoi, curierul ar trebui sa imi vireze contravaloarea produselor livrate, iar eu sa ii eliberez o factura de decontare. Nu are de ce sa imi vireze toti banii incasati de la destinatar pentru ca eu sa ii platesc inapoi taxele de transport si taxa de ramburs.

Ce parere aveti?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:21, 25 Aprilie 2014
Cum face curierul e legal dar... se cam "scarpina mult "....
Unii fac asa ca sa tina o evidenta mai buna. Sunt multi clienti la mijloc si se incurca. Au un sistem de facturare-livrare si nu vor sa l schimbe ca se da sistemul peste cap....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate Ionela90 Ionela90 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am o societate care se ocupa cu prestari de serviciu. Are un contract incheiat cu fancourier si la ... (vezi toată discuția)
Magazin online - trebuie sa trimit si chitanta odata cu factura ? ririana ririana Buna seara. Apelez la bunavointa si la cunostintele dvs. In cazul unui magazin online care trimite colete cu marfa prin sistemul ramburs al postei romane, ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani neincasati albualin albualin Buna ziua , As avea nevoie de un sfat , cum as putea sa procedez in situatia urmatoare : Am trimits un colet cu ramburs 0 , rambursul 0 a fost trecut din ... (vezi toată discuția)