avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am o societate care se ocupa cu prestari de serviciu. Are un contract incheiat cu fancourier si la fiecare livrare ii vireaza in cont o suma de bani (o incaseaza prin banca). Acea suma reprezinta venitul din ramburs. In conditiile in care exista doar contract si nu se face nicio factura,doar soc. factureaza catre client prestarea de serviciu. Cum fac contarile?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:24, 19 Decembrie 2014
Va rog sa reveniti cu precizarea: firma presteaza servicii pentru firma de curierat sau firma isi livreaza produsele catre clientii proprii folosinduse de firma de curierat?
In ambele cazuri trebuie sa fir o factura.
Daca e vorba de cazul al doilea, in care firma livreaza produsele catre clientii proprii prin firma de curierat, in pachet puneti factura catre client, factura care sa aiba pozitie distincata cu denumirea cheltuieli de transport. Clientul cand primeste coletul plateste firmei de curierat toata valoarea iar firma de curierat, asa cum spuneti, va vireaza banii in cont, mai putin cheltuielile de transport. Deci firma de curierat va trebui sa va dea factura pentru acea cheltuiala pe care o opreste.
Daca clientul suporta el personal cheltuielile de transport, atunci pe factura catre client nu mai treceti distinct cheltuieli de transport si nici firma de curierat nu mai trebuie sa va dea factura.
Inregistrarea facturilor si a venitului din ele presupun ca le puteti face personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casă de marcat LuciaNeagu LuciaNeagu Bună ziua! Mi-am făcut un PFA și aș vrea să știu dacă este necesară achiziția unei case de marcat, în condiția în care eu toate comenzile le ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru a incasa in cont a facturii emise de alta societate ririana ririana Buna ziua, Caut solutie pentru urmatoarea situatie: Societatea A detine magazin online si vinde atat produsele ei cat si pe cele ale altei societati B (pe ... (vezi toată discuția)
Documente de intocmit in cazul livrarii de bunuri prin curier lori_ultras lori_ultras Buna ziua , mi-am deschis de curand o micro cu activitatea - vanzare de haine pe internet - si as vrea sa stiu daca mai e nevoie sa adaug chitanta sau factura ... (vezi toată discuția)