avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna,

astazi am primit instiintarea cum ca dosarul meu de credit a fost "vandut" unei firme de recuperare, Credit Express daca nu ma insel. Dosarul este pentru un credit in euro pe care l-am luat acum aproape 2 ani de la BCR. Din toamna nu am mai putut plati ratele. Intrebarea mea este daca dansii pot sa declare nul actul prin care am donat acum o luna un teren in valoare de 20000 euro unui frate. Terenul de fapt l-am trecut in proprietatea fratelui pentru ca sa construiasca o casa pe el ca apoi dupa vanzarea imobilului sa imi achite contravaloarea terenului. Au dreptul sa faca asta?
Cel mai recent răspuns: Frocsy , utilizator 16:46, 23 Aprilie 2009
nimeni nu poate cere anularea donatiei...este bunul dvs si faceti ce doriti cu el.
este bine de stiut daca terenul era ipotecat...sau din creditul cu pricina a fost achizitionat???

av.m.vasilescu
terenul a fost cumparat din banii mei personali, acum 2 ani cand valora mai putin. Nu a fost ipotecat.
Buna,

Am citit un articol legat de asta pe Saptamana Financiara ([ link extern ] :

"Ce poate face banca în cazul în care,înainte de a înceta plata ratelor la bancă, debitorul a vândut un imobil sau o masină?
Dacă înainte să înceteze plăţile debitorul a vândut un imobil sau o masină, creditorul urmăritor, respectiv banca, poate ataca actele juridice încheiate de debitor în frauda dreptului său, pe calea acţiunii revocatorie, prin intermediul căreia se poate obţine, pe cale judecătorească, revocarea (desfiinţarea) actelor juridice prin care debitorul îsi măreste sau creează o stare de insolvabilitate, dacă actul atacat a creat creditorului un prejudiciu."

Ar fi ideal daca s-ar putea clarifica situatia pentru ca sunt si eu cam in ceata.
am avut un caz similar in familie: sotul meu, in calitate de creditor a fost in proces cu debitorul, iar acest debitor a dat divort si prin partaj i-a cedat fostei neveste aproape tot si nu s-a revocat nimic desi intentia de a-si mari starea de insolvabilitate era clara.
Ati contestat in instanta actul de cedare a bunurilor sau cum ati procedat? Oare cazul dumneavoastra se aplica situatiei mele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bancara cris_deo cris_deo Buna ziua . Am luat un credit de nevoi personale de la banca [20500 lei] anul trecut iar intre timp am primit de la un prieten care imi era apropiat din ... (vezi toată discuția)
Act de donatie marina14 marina14 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii se poate ataca un act de donatie pe un imobil. Ma refer la cazul particular in care banca ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile donatarului in cazul unei actiuni in instanta a unui tert impotriva donatorului Andrei2357 Andrei2357 As avea o intrebare: o persoana care detine o cota-parte dintr-un imobil are un credit in banca (fara ipoteca) si nu si-l plateste la timp, motiv pentru care ... (vezi toată discuția)