Buna ziua . Am luat un credit de nevoi personale de la banca [20500 lei] anul trecut iar intre timp am primit de la un prieten care imi era apropiat din italia suma de 3500 euro cu scopul de ai lua o masina cu banii acestia ceea ce am si facut dar am inregistrat-o pe numele meu la inmatriculare si la adm financiara. Acum sunt in divort cu sotia iar ea a deschis actiune pt pensie intretinere iar dupa 4 termene instanta mi-a pus oprire pe salar de 300 lei dintr-un venit de 1000 lei. Mi-am dat seama ca la divort o sa am probleme cu masina pe care am luat-o prietenului meu si i-am vandut-o fictiv acestuia pt ca asa era normal deoarece banii erau ai lui. Acum sotia cu care sunt in divort nu mai vrea sa ajute la plata ratelor deoarece in momentul contractarii creditului eu eram singur care avea servici si creditul era pe mine iar ea coplatitoare intre timp ea sa angajat dar tot nu vrea sa contribuie. As vrea sa va intreb ca in cazul in care nu voi mai putea achita ratele care sunt de 400 lei lunar banca ar putea cere cont la masina prietenului meu care acum e pe numele lui inmatriculata si inregistrata la finante pe el deoarece ma gandesc ca banca ar putea crede ca am luat-o cu banii imprumutati dar nu e asa deoarece in contracul de vanzare-cumparare se prevede suma de 3500 euro si nu lei cum am luat de la banca. va multumesc
In cazul in care nu ati achita ratele bancare, executorul bancar va poate institui poprirea pe salariu si, respectiv, poate trece la executarea silita a bunurilor mobile si imobile pe care le aveti in proprietate la momentul declansarii executarii silite.
Masina prietenului dvs. ati vandut-o acestuia si pe cale de consecinta nu se mai afla in proprietatea dvs.
Ingrijorarea ce ma facut sa va scriu cele expuse mai sus a fost un articol din ziarul " saptamana financiara" da astazi unde citez: Ce poate face banca în cazul în care,înainte de a înceta plata ratelor la bancă, debitorul a vândut un imobil sau o masină?
Dacă înainte să înceteze plăţile debitorul a vândut un imobil sau o masină, creditorul urmăritor, respectiv banca, poate ataca actele juridice încheiate de debitor în frauda dreptului său, pe calea acţiunii revocatorie, prin intermediul căreia se poate obţine, pe cale judecătorească, revocarea (desfiinţarea) actelor juridice prin care debitorul îsi măreste sau creează o stare de insolvabilitate, dacă actul atacat a creat creditorului un prejudiciu. SE POATE FACE ASA CEVA SI DACA SE POATE CE ARTICOL DIN LEGE PERMITE BANCII SA FACA ASA CEVA . VA MULTUMESC CITAT DIN Avocat Camelia Leceanu răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de executarea silită a creditelor bancar.
Temeiul legal pentru promovarea de catre Banca a unei actiuni revocatorii (pentru care asa se numeste actiunea pe care o are la indemna creditorul sa atace actele incheiate de catre debitor in dauna sa) este art. 975 Cod Civil care prevede ca: Creditorii pot asemenea, în numele lor personal, sa atace actele viclene, facute de debitor in prejudiciul drepturilor lor.
Dar pentru a fi admisibila actiunea trebuie demonstrat ca actul atacat (in cazul dvs. contractul de vanzare cumparare prin care ati vandut masina prietenului dvs.) a creat un prejudiciu prin nasterea sau marirea starii de insolvabilitate a debitorului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
Frocsy
Buna,
astazi am primit instiintarea cum ca dosarul meu de credit a fost \"vandut\" unei firme de recuperare, Credit Express daca nu ma insel. Dosarul este ... (vezi toată discuția)
Donatia
alina_teodorescu8
am o prietena a facut imprumut bancar cu girant ,a ajuns in imposibilitatea de a plati ratele iar ea a facut donatie fiului ei (o casa )ea nu mai are nici o ... (vezi toată discuția)