avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executarea silita de catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executarea silita de catre banca

buna ziua.ma numesc maria si am si eu o 2 intrebari.
mama are datorii mari la mai multe banci.in august 2010 ea si tatal meu mi-au donat mie apartamentul.poate banca sa execute silit apartamenrul care este pe numele meu ? sau poate sa conteste in vreun fel contractul de donatie?
mentionez ca mama nu mai are alte bunuri pe numele ei.
multumesc anticipat.
Daca se constata ca donatia a fost facuta tocmai pentru a se sustrage de la plata imprumuturilor, atunci, da, e posibila varianta descrisa de dvs.:(
Mai intai trebuie anulat actul de instrainare.
Castiga ceva timp cu aceasta operatie juridica dar finalul cred ca va fi acelasi...

avocat Claudiu Lascoschi
Este adevarat ca daca donatia a creat sau a marit insolvabilitatea debitorului, atunci creditorii ar putea sa o atace pe calea actiunii revocatorii. Nu inteleg de c e nu ati facut un act de vanzare-cumparare, care nu ar fi fost cu titlu gratuit si care ar fi oprit creditorii sa considere actul facut pentru a mari insolvabilitatea parintilor dvs.
Ce bine ar fi fost daca intrebati un avocat inainte...
Daca creditorul apreciaza ca prin instrainare ,in fapt s-a urmarit invocarea fictiva a starii de insolvabilitate,posibil ca actul sa fie atacat prin actiune revocatorie (pauliana)
am facut act de donatie pt ca apartamentul a fost un cadou din partea parintilor mei pentru mine, eu fiind casatorita.contractul de vanzare- cumparare, din ce stiu eu, poate fi atacat ,in cazul unui divort, de catre sot.
eu acum as putea sa vand apartamentul?
multumesc pentru raspunsul de mai inainte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
mariasirbu, utilizator

Alte discuții în legătură

Actiune paulina credite credite Daca o persoana instraineaza un imobil prin donatie si peste 1 an si 3 luni se declanseaza impotriva ei executarea silita pentru ca este debitor garant, ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine si copil poate fi anulat de banca? Iuliappsc Iuliappsc Buna seara, am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, o sa incerc inainte de asta sa prezint putin situatia mea. Am un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Act de donatie marina14 marina14 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii se poate ataca un act de donatie pe un imobil. Ma refer la cazul particular in care banca ar vrea sa ... (vezi toată discuția)