avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters87499

Activitate ContSters87499

Răspuns la discuția Pretentii dupa despartire
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului. Casa este ridicata din banii primiti de pe apartamentul mamei. Acesta a fost vandut in 20 ianuarie 2011, terenul cumparat in 28 ianuarie 2011 si am acte de materiale pe numele meu, eu fiind cea care le-a platit.

Multumesc mult!
Buna ziua! Incerc, scurt, o poveste lunga si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da "un punct de plecare"
Dupa o relatie de 11 ani, fara acte, (din care stati impreuna 4 ani intr-un oras din provincie in apartamentul mamei, 3 ani cu chirie Bucuresti si 4 ani intr-o casa pe care am facut-o in apropiere de Bucuresti), am hotarat ca vreau sa merg mai departe singura. Nu stiu insa pentru ce sa ma pregatesc:
1. casa in care stam acum am facut-o pe un teren cumparat pe numele meu din banii apartamentului din provincie pe care mama l-a vandut, dandu-mi banii;
2. casa nu are inca acte, fiind langa Bucuresti, la tara, nu ne-a zorit nimeni sa scoatem autorizatii si sa facem PV de receptie; in mod scriptic aceasta casa nu exista.
3. in toti acesti ani barbatul cu care am stat nu a prea contribuit nici la cheltuielile casei (salariile pe cere le-a avut si somajul in care a fost o perioada putand demonstra imposibilitatea de a face mai mult decat de a-si asigura strictul necesar), ridicarea casei fiind facuta din banii de pe apartamentul vandut de mama, iar cheltuielile ulterioare fiind efectuate 100% de mine si mama.
INTREBARI:
1. Ar putea avea dreptul la ceva din teren si casa, in conditiile expuse anterior?
2. Daca nu vrea sa plece, as putea face ceva?

Multumesc

Buna ziua!
Am si eu nevoie de ajutor. Pe la urechile mele a ajuns faptul ca incepand cu 01.05.2013 nu se mai pot face achizitii fara incheierea prealabila a unui contract cu furnizorul. Vorbesc din punctul de vedere al unei persoane juridice, nu fizice. Stiti ceva despre asta? Multumesc anticipat.
Buna ziua!

Ati dedus bine, in situatia dumneavoastra raspunsul pentru ambele intrebari este DA.