Ce luni se iau în calcul pentru a stabili baza de calcul pentru indemnizație concediu prenatal. De exemplu primele zile de concediu prenatal au fost la sfârșitul lunii iulie respectiv 28.07.2014.
Se iau în calcul lunile ianuarie - iunie, sau februarie - iulie?
Care sunt pasi, respectiv actele necesare pentru o asociatie de proprietari sa izolezi o scare de bloc (spatiu comun).
Sa efectual o asemenea lucrare in blocul in care locuesc si consider ca nu sau respectat legile. Pur si simplu am fost intrebati daca dorim sa izolam sau nu, sa intocmit un tabel si apoi dupa cateva luni de la terminarea lucrari m-am trezit ca trebuie sa platesc pentru lucrarea efectuata.
Am cerut sa vad contractul, contractul a fost semnat dupa finalizare lucrarii (nu are nici numar de inregistrare). Valoare contractului trebuia sa fie de aproximativ 20.000 lei, dar este doar de 7000 lei (cica l-a completat gresit si defat trebuia trecut trei rate a cate 7000 lei), si doua devize de lucrari de 10.000 lei (cate unu pentru cele 2 scari).
Cand a fost afisat tabelul de la asociatie sa trecut la rubrica alte cheltueli suma de 600 de lei.
Ma intereseaza pasi, respectiv acte pe care trebuie sa le indeplineasca asociatia pentru o asemena lucrare, eventula si legea care reglementeaza acesti pasi.
Am un credit, dosarul a ajuns la un executor si am proprire pe salar.
In preuna cu viitoarea sotie dorim sa ne cumparam un apartament prin prima casa, reditul il va face ea, iar contractul de vanzare - cumparare va fi tot pe numele ei.
Intrebarea este urmatoare.
Stiu ca un executor dupa ce a facut proprirea pe salar, verifica daca am proprietati sau alte bunuri mobile sau imobile pentru recuperarea creantei.
Acest apartament pe care dorim sa-l cumparam prin prima casa, dupa casatorie, asupra acestui imobil executorul va putea pune secestru avand in vedere ca cumpararea lui se face inainte de casatorie si va fi ipotecat in favoarea statului si a bancii.
sa mers pe incredere, astept luni sa vad daca imi va da factura si chitanta cand voi plati ultima parte (15% din lucrare). De garantie nu mai zic nimic.
Pai asta e problema nu am primit nici o factura si nici o chitanta. Problema este urmatoare, daca asociatia de proprietari poate incheia contract cu firma respectiva si sa imi puna la asociatie valoarea lucrarii? Asa zice presedintele de asociatie, ca face el contract, nu stiu ce intelegere au cei doi. Nu am semnat nimic ca as fi de accord cu executia lucrari sau orice altceva.
Am discutat cu o fima pentru a imi face izolatie exterioara la apartament. Am dat avans fara chitanta, pe parcursul lucrari au aparut unele neregului in efectuare lucrari, am cerut remedierea lor, unele sau reparat altele nu, cand sa terminat lucrare au mai fost cateva nereguli, dar avand 85% din pretul lucrari incasat, a zis ca nu mai repara nimic.
Cand sa platesc si diferenta a zis ca imi da doar factura si chitanta, iar pe factura scrie el cu pixul "Garantie 24 luni".
Ce acte ar trebui sa primesc de la el? Contract prestari servicii? Certificat garantie? Factura si chitanta.
A fost nu stiu ce intelegere intre el si presedintele de asociatie, exdcutantul zice ca nu imi da nici un contract, presedintele de asociatie zica ca face el contract cu firma. E normal asa ceva avand in vedere ca eu am platit direct catre firma de constructie?
In ce conditii pot sa montez 3 camere de supraveghere in tramvai. Reprezentantul firmei de tramvaie doreste monitorizarea angajatilor. Intreb in ce conditi deoarece, camere raman proprietatea mea, punand la dispozitie firmei doar inregistrarile.