Am un credit, dosarul a ajuns la un executor si am proprire pe salar.
In preuna cu viitoarea sotie dorim sa ne cumparam un apartament prin prima casa, reditul il va face ea, iar contractul de vanzare - cumparare va fi tot pe numele ei.
Intrebarea este urmatoare.
Stiu ca un executor dupa ce a facut proprirea pe salar, verifica daca am proprietati sau alte bunuri mobile sau imobile pentru recuperarea creantei.
Acest apartament pe care dorim sa-l cumparam prin prima casa, dupa casatorie, asupra acestui imobil executorul va putea pune secestru avand in vedere ca cumpararea lui se face inainte de casatorie si va fi ipotecat in favoarea statului si a bancii.
Proprietatea asupra bunului ca urmare a contributiei la achitarea unui bun achizitionat inainte de casatorie trebuie constatata prin hotarare judecatoreasca.
Creditul prin care se cumpara casa este al viitoarei sotii, aceasta il va achita timp de 27 de ani.
Presupunand faptul ca o persoana achizitioneaza un imobilul prin credit pe 30 ani de ex, se casatoreste si divorteaza o data sau de 2 ori etc. nu va insemna ca aceasta va avea o coproprietate cu fostii soti asupra imobilului cumparat inainte de aceste mariaje.