avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Buna ziua,

Am un credit, dosarul a ajuns la un executor si am proprire pe salar.

In preuna cu viitoarea sotie dorim sa ne cumparam un apartament prin prima casa, reditul il va face ea, iar contractul de vanzare - cumparare va fi tot pe numele ei.

Intrebarea este urmatoare.
Stiu ca un executor dupa ce a facut proprirea pe salar, verifica daca am proprietati sau alte bunuri mobile sau imobile pentru recuperarea creantei.

Acest apartament pe care dorim sa-l cumparam prin prima casa, dupa casatorie, asupra acestui imobil executorul va putea pune secestru avand in vedere ca cumpararea lui se face inainte de casatorie si va fi ipotecat in favoarea statului si a bancii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:02, 14 Septembrie 2012
Daca imobilul este achizitionat inainte de casatorie de catre viitoarea sotie este bun propriu al acesteia.
dupa casatorie, platim rate la credit, aproximativ 27 ani.
Proprietatea asupra bunului ca urmare a contributiei la achitarea unui bun achizitionat inainte de casatorie trebuie constatata prin hotarare judecatoreasca.
Creditul prin care se cumpara casa este al viitoarei sotii, aceasta il va achita timp de 27 de ani.
Presupunand faptul ca o persoana achizitioneaza un imobilul prin credit pe 30 ani de ex, se casatoreste si divorteaza o data sau de 2 ori etc. nu va insemna ca aceasta va avea o coproprietate cu fostii soti asupra imobilului cumparat inainte de aceste mariaje.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
adelaida_07, utilizator
Bunul nu va putea fi executat fiind propriu al sotiei dvs.
Veti avea un drept de creanta dar nu poate fi cerut si dovedit de creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate intabula un apartament precontractat, platit 90%, GHIA GHIA am precontractat un apartament, pe care l-am platit pana in prezent in proportie de 90% fiind necasatorit, restul platii urmand sa fie efectuata in rate timp ... (vezi toată discuția)
Dreptul fiecaruia dupa deces cion59 cion59 Pun si tabla urmatoarea intrebare: Parintii a doi baieti, proprietari ai unui imobil, divorteaza, fara a face partaj. Dupa 10 ani sa spun, tatal obtine un ... (vezi toată discuția)
Bunuri/datorii comune Dora2018 Dora2018 Buna ziua. Am un apartament cumparat prin \"Prima Casa\" inainte de casatorie. Sotul e in Biroul de Credit cu datorii neachitate la banci, de dinainte sa ne ... (vezi toată discuția)