avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate intabula un apartament precontractat, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate intabula un apartament precontractat, platit 90%,

am precontractat un apartament, pe care l-am platit pana in prezent in proportie de 90% fiind necasatorit, restul platii urmand sa fie efectuata in rate timp de 12 luni. In acest timp vreau sa ma casatoresc. Cum procedez ca apartamentul sa apara numai pe numele meu, avand in vedere ca si restul ratelor o sa le achit din bani proprii si nu din veniturile comune ale viitoarei familii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:15, 16 Martie 2010
nu se poate intabula doar pe numele tau decat daca nu te mai casatoresti sau amani casatoria pana ce faci contractul pe numele tau.. o alta varianta mai serioasa ar fi sa faci cu viitoarea sotie un acord prenuptial cu privire la apartamentul in cauza
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Petre Enache, Avocat
Ar mai fi o varianta, respectiv sa faceti un act aditional la precontract prin care sa stabiliti ca urmatoarele rate sa fie achitate de catre parintii d-voastra iar daca nu faceti acest lucru sa depuna parintii restul de bani cu chitante pe numele lor dar pentru tine.Chiar daca apartamentul se va intabula ulterior, la o adicase poate face dovada ca nu este bun comun ci propriu.
Discutati si cu un avocat sau cu notarul.
Pastreaza toate dovezile de plata pentru cei 90%. Sa fie chitantele pe numele tau.
Este usor sa pui apartamentul pe numele tau.
Nu este nicio problema.
Dar, deoarece va fi achizitionat in timpul casatoriei, va trebui sa dovedesti ca nu este un bun comun, ci un bun propriu.

Acest lucru se poate face doar prin stipularea expresa in contractul de vinzare - cumparare ca imobilul este BUN PROPRIU, a fost achitat 90% inaintea casatoriei iar in cele 12 luni, sumele vor fi achitate din bani proprii pe care ii aveai dinainte de casatorie.
Nu ar fi rau sa semneze si sotia ca este de acord cu exceptarea imobilului de la regula comunitatii de bunuri.

Altfel ... daca vrei siguranta maxima ... amana casatoria.
Sau ... daca iti faci probleme de acest gen cu averea ta chiar inainte de casatorie ... gandeste-te daca merita sa te mai casatoresti vreodata !

Exista solutii. Vorbeste cu notarul. Ei fac acte d-astea tot timpul. Au ei niste formule speciale trecute in contract pentru evitarea comunitatii de bunuri.

Alberto Kurtyan
dreptul de proprietate asupra imobilului va fi dobandit de catre dvs in timpul casatoriei.
in caz de partaj se va pune problema contributiei celor 2 soti la dobandirea acestui bun, iar dvs aveti o contributie net superioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparatament cumparat ianinte de casatorie dar intabulat dupa sabina492005 sabina492005 buna ziua am o situatie mai dificila am cumparat un apartament dar nu l-am intabulat inca pt ca l-am luat de la constructor si nu au iesit toate actele pt ... (vezi toată discuția)
"contract prenuptial" ? mustang mustang Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi: Sunt necasatorit; am un apartament cumparat in urma cu 1 an, avans + credit pe 30 ani. Mai am un teren ... (vezi toată discuția)
Partaj clematis clematis ce sanse de castig am asupra unui apartament cumparat inainte de casatorie cu plata unui avans de zece la suta si cu restul ratelor platite in timpul ... (vezi toată discuția)