avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

ce sanse de castig am asupra unui apartament cumparat inainte de casatorie cu plata unui avans de zece la suta si cu restul ratelor platite in timpul casatoriei dar chitantele cu ratele sau pierdut partial
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:02, 23 Ianuarie 2010
buna ziua!
bunul dobandit inainte de incheierea casatoriei este bun propriu.
ceea ce se poate cere la partaj este un dr de creanta asupra acestui bun.
Aveti sanse, insa sunt mai multe aspecte de discutat.In primul rand aveti de achitat o taxa de timbru de 3% din valoarea bunului partajat, expertiza constructor si onorariu avocat pentru ca, cu siguranta aveti nevoie de asistenta juridica in aceasta cauza.
Apartamentul nu va intra in masa partajabila.
De ce s-ar mai plati taxa de timbru, simonette12?
Pentru ca sotul are un drept de creanta in cuantum de 1/2 din contravaloarea ratelor achitate in timpul casatoriei si cum 90% din valoarea apartamentului a fost achitata in timpul casatoriei in rate, discutam de un partaj bunuri comune cu contributie proprie de 10% si restul contributie comuna, stimate coleg.
De ce spuneati ca nu intra apartamentul in masa de partaj?
Daca imobilul era achitat in intregime inainte de casatorie, doar atunci evident nu intra in discutie partajarea lui!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj marcelica2 marcelica2 buna ziua in anul 1985, necasatorit fiind, am contractat cumpararea in rate a unui apartament. in anul 1989 m-am casatorit, continuand sa platesc ratele la ... (vezi toată discuția)
Divort lucymingshu lucymingshu Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj valentina.tomita valentina.tomita Buna ziua, suntem casatoriti de 7 ani si avem un copil de aproape 5 ani. Sotul meu a achizitionat prin contract vanzare-cumparare de la mama lui un ... (vezi toată discuția)