avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua
in anul 1985, necasatorit fiind, am contractat cumpararea in rate a unui apartament.
in anul 1989 m-am casatorit, continuand sa platesc ratele la apartament pana la achitarea totala, prin retineri lunare din salariu. Recent am divortat si se impune sa facem si partajul. cum intra acest apartament la partaj?
multumesc
Cel mai recent răspuns: anes , utilizator 14:35, 15 Ianuarie 2010
buna ziua!
acest imobil nu intra in masa de partaj ,intrucat l-ati dobandit inainte de incheierea casatoriei.
sotia poate invoac cel mult un dr d e cranta asupra ratelor.
multumesc entru raspuns dar cu toata stima va rog sa explicitati ce inseamna drept de creanta
buna ziua!
sotia nu poate pretinde o cota parte din dr de prop asupra acestui imobil, dar intrucat o parte din rate au fost achitate in timpul casatoriei atunci poate susutine ca a contribuit si dansa cu bani.
Buna ziua,
Prin acest drept de creanta se considera ca fosta dvs. sotie are dreptul la o anumita suma de bani cu care a contribuit si ea la plata apartamentului. Chiar daca ati precizat ca banii v-au fost retinuti din salariu, acesta este considerat bun comun al sotilor.
Incercati o intelegere amiabila cu fosta sotie incheiata la un notar, in caz contrar instanta de judecata va hotari valoarea sultei (a sumei de bani) pe care o veti plati fostei sotii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament obtinut inaintea casatoriei blume blume Buna ziua,,in urma cu un an m-am despartit de sotia mea eu parasind domiciliul conjugal. inaintea casatoriei am preluat contractul apartamentului in care am ... (vezi toată discuția)
Partaj bun achizitionat cu credit syma syma Buna ziua, 1. As avea nevoie de lamuriri în legatura cu urmatoarea situatie : am cumparat un apartament prin credit ipotecar cu mult timp înainte de a ma ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)