Buna ziua,,in urma cu un an m-am despartit de sotia mea eu parasind domiciliul conjugal.
inaintea casatoriei am preluat contractul apartamentului in care am locuit impreuna cu parintii mei si am obtinut dreptul de al cumpara in rate.Am platit primele rate apoi m -am casatorit si sotia mea fiind deja insarcinata iar banii pt intretinerea unei familii putini eu am plecat in Italia sa muncesc,trimitand lunar banii pt rata apartamentului cat si pt intretinerea sotiei si ulterior a familiei,
Ultimele rate pt plata apartamentului le-a efectuat la data respectiva sotia mea eu nefiind in tara
Acum in bazaacestor documente ea cere jumatate din acest apartament.
Intrebarea mea....i secuvine aceasta jumatate doar pt ca aefectuat platile in numele meu sau pt caeram casatoriti si acelerates-au platit in timpul casatoriei?
Va multumesc anticipat
Bunurile achizitionate inaintea casatoriei sunt bunuri proprii. Daca au fost platite rate in timpul casatoriei asta nu presupune ca bunul devine comun si trebuie impartit la jumatate. Sotia poate avea un drept de creanta pentru ca a contribuit si ea la intretinerea familiei, cresterea copilului, etc. Ii puteti plati o sulta ( o suma de bani) pe care o stabileste judecatorul iar daca dovediti ca ati contribuit mai mult la intretinerea familiei prin trimiterea de bani iar sotia nu a avut venituri proprii puteti obtine mai mult de jumatate.
In cazurile juridice intotdeauna este recomandabil ajutorul unei persoane specializate, nimeni nu poate cunoaste mai bune procedurile juridice decat un avocat. Sfaturile gratuite primite pe forum din partea avocatilor sunt binevenite dar numai un avocat care are acces la documente poate sa sustina cazul in instanta.
Daca ati achitat ratele in timpul casatoriei probabil ca este vorba de un drept de creanta.
Daca vreti sa va aparati serios va puteti angaja avocat.
Daca nu va aparati si achiesati la pretentiile sotiei nu va trebuie avocat daca va intelegeti amiabil.
Fara a se vedea actele si a se analiza intreaga situatie de fapt nu veti putea afla ce este de facut in concret.
buna seara.
imobilul contractat inainte de casatorie este bun propriu. sotia are un drept de creanta in ceea ce priveste ratele achitate pe periaoda casatoriei.
in functie de probatoriul administrat in instanta , puteti obtine imobilul in natura cu obligatia platii sultei catre fosta sotie.
Divort, partaj
aqarela
Buna ziua.sotul meu vrea sa divorteze dupa 3ani d casatorie. Avem un bebe de 7luni.in momentul d fata stam in apartamentul meu achizitionat inainte d ... (vezi toată discuția)