avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aparatament cumparat ianinte de casatorie dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aparatament cumparat ianinte de casatorie dar intabulat dupa

buna ziua
am o situatie mai dificila
am cumparat un apartament dar nu l-am intabulat inca pt ca l-am luat de la constructor si nu au iesit toate actele
pt intabulare
eu ma casatoresc sambata si vreau sa stiu daca va fi al meu integral daca il intabulez dupa casatorie sau trebuie sa fac contract prenuptial?
l-am cumparat din banii mei personali obtinuti de la partaj dupa divortul de primul meu sot

va multumesc !
Acest bun , intrucat e dobandit inaintea casatoriei , are calitatea de bun propriu .
Contractul "prenuptial "NU e reglementat de legislatia roamana in vigoare, pe cale de consecinta, orice asemenea conventie e nula de plin drept.

Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
DA DAR EU ACUM AM DOAR UN PRECONTRACT SI FACTURA SI CHITANTA
INTABULAREA SI CONTREACTUL MEU LE VOI FACE PE NUMELE MEU
DAR MAI DUREAZA
ORICUM MULTUMESC PT PROMPTITUDINE
Unele sunt efectele contractului , altele ale antecontractului , ca si promisiune unilaterala sau bilaterala de vanzare-cumparare, act sub semnatura privata .Momentan , dumneavoastra nu aveti calitatea de proprietar al bunului , pana la perfectarea contractului de vanzare cumparare , in forma autentica , la notar.
Deci , pentru a nu face parte din comunitatea matrimoniala de bunuri , un anumit imobil , dobandit , spre exemplu , prin acte de dispozitie ,- vanzare cumparare - in acest caz, inaintea incheirii casatoriei....

Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
A zis femeia de doua ori ca nu e proprietara... o data indirect (cum sa se vanda un imobil fara intabulare?) si apoi direc a spus ca are doar o promisiune de vanzare!

Doamna, cand faceti contractul de vanzare, introduceti o clauza referitoare la provenienta banilor, il semnati impreuna cu sotul, aveti grija ca banii sa existe prin conturile dv. inainte de casatorie si sa fie urmaribili pana la fostul sot...
Mai exact, faceti clauzele de care va spun cu un avocat si va explica el de ce ar fi indicat sa-l treceti si pe sot proprietar ca sa obtineti la un eventual divort acel bun numai pentru dv. (sa-l demonstrati propriu).

Astfel, desi apare si el in contract, la un divort puteti demonstra cu mare usurinta ca este platit numai din banii dv. si deci e integral bun propriu.
sabina492005 a scris:

buna ziua
am o situatie mai dificila
am cumparat un apartament dar nu l-am intabulat inca pt ca l-am luat de la constructor si nu au iesit toate actele
pt intabulare
eu ma casatoresc sambata si vreau sa stiu daca va fi al meu integral daca il intabulez dupa casatorie sau trebuie sa fac contract prenuptial?
l-am cumparat din banii mei personali obtinuti de la partaj dupa divortul de primul meu sot

va multumesc !

Daca s-a incheiat un contract de vanzare - cumparare si s-a achitat integral pretul la constructor si s-a transmis dreptul de proprietate, bunul imobil va avea natura juridica de bun propriu.
Deci, nu vor fi probleme in caz de partaj cu viitorul sot.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu partaj Viorel Paul Viorel Paul Va rog ajutati-ma in acesta problema pribind partajul lucrurilor la despartirea sotilor. In 2008 am platit integral, facand un antecontract, costul unui ... (vezi toată discuția)
Caracterul bunului dobandit in timpul casatoriei printr-o hotarare judecatoreasca dar numai pe numele unuia din sot Mihaela Forogau Mihaela Forogau un apartament este dobandit in timpul casatoriei numai de catre unul dintre soti, printr-o hotarare judecatoreasca prin care s-a perfectat ... (vezi toată discuția)