Va rog ajutati-ma in acesta problema pribind partajul lucrurilor la despartirea sotilor.
In 2008 am platit integral, facand un antecontract, costul unui apartament dintr-un bloc rezidential care era in contructie la data respectiva, termenul de finalizare al apartamentului fiind in 2010.
Casatoria am avut-o in 2009, la un an dupa ce am platit integral costul apartamentului, dar neavand contractul de vanzare cumparare la acea data respectiv 2008. Contractul de vanzare cumparare a fost facut la terminarea lucrarilor apartamentului in 2010, deci dupa ce m-am casatorit, dar plata integrala a fost facuta inainte de casatorie.
Cum se procedeaza cu acest apartament la partajul bunurilor?
Avand in vedere ca apartamentul a fost achitat integral inainte de incheierea casatoriei, fapt care se poate proba prin inscrisurile aferente platii, chiar daca contractul de vanzare cumparare a fost incheiat in timpul casatoriei, acesta are calitatea de bun propriu ( banii achitati fiind din contribuitie proprie ), mai ales ca exista si acel antecontract de vanzare cumparare al imobilului incheiat inainte de casatoria dvs.;)
Mesajele care le-am primit acum sunt...ca o veste buna pentru mine, Dar ... avocatul pe care il am spune cu totul atceva, ca acest aspect sta numai la decizia completului de judecata...adica cum o sa decida el, si ca trebuie sa platesc taxa de timbru pentru acest apartament ceea ce inseamna aproximativ 98 milioane.
Partaj
stancumihai85
Daca el a luat un apartament cat era singur si dupa 5 ani a cunoscut pe cineva si sa casatorit iar dupa 37 de ani divorteaza, cum se imparte apartamentul?Se ... (vezi toată discuția)