avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord cu partaj

Va rog ajutati-ma in acesta problema pribind partajul lucrurilor la despartirea sotilor.
In 2008 am platit integral, facand un antecontract, costul unui apartament dintr-un bloc rezidential care era in contructie la data respectiva, termenul de finalizare al apartamentului fiind in 2010.
Casatoria am avut-o in 2009, la un an dupa ce am platit integral costul apartamentului, dar neavand contractul de vanzare cumparare la acea data respectiv 2008. Contractul de vanzare cumparare a fost facut la terminarea lucrarilor apartamentului in 2010, deci dupa ce m-am casatorit, dar plata integrala a fost facuta inainte de casatorie.
Cum se procedeaza cu acest apartament la partajul bunurilor?
Cel mai recent răspuns: Viorel Paul , utilizator 09:32, 20 Octombrie 2010
Avand in vedere ca apartamentul a fost achitat integral inainte de incheierea casatoriei, fapt care se poate proba prin inscrisurile aferente platii, chiar daca contractul de vanzare cumparare a fost incheiat in timpul casatoriei, acesta are calitatea de bun propriu ( banii achitati fiind din contribuitie proprie ), mai ales ca exista si acel antecontract de vanzare cumparare al imobilului incheiat inainte de casatoria dvs.;)
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna ziua.
imobilul in cauza nu va fi inclus in masa partajabila , avand calitatea de bun propriu al dvs.
Mesajele care le-am primit acum sunt...ca o veste buna pentru mine, Dar ... avocatul pe care il am spune cu totul atceva, ca acest aspect sta numai la decizia completului de judecata...adica cum o sa decida el, si ca trebuie sa platesc taxa de timbru pentru acest apartament ceea ce inseamna aproximativ 98 milioane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparatament cumparat ianinte de casatorie dar intabulat dupa sabina492005 sabina492005 buna ziua am o situatie mai dificila am cumparat un apartament dar nu l-am intabulat inca pt ca l-am luat de la constructor si nu au iesit toate actele pt ... (vezi toată discuția)
Nelamurire - bun comun sau propriu? criss198420 criss198420 In cazul in care s-a facut un antecontract pentru cumpararea unui apartament, iar eu sunt cea care a platit integral (dovada factura), dar forma finala a ... (vezi toată discuția)
Partaj stancumihai85 stancumihai85 Daca el a luat un apartament cat era singur si dupa 5 ani a cunoscut pe cineva si sa casatorit iar dupa 37 de ani divorteaza, cum se imparte apartamentul?Se ... (vezi toată discuția)