In cazul in care s-a facut un antecontract pentru cumpararea unui apartament, iar eu sunt cea care a platit integral (dovada factura), dar forma finala a contractului a fost facuta in timpul casatoriei, deci este trecut si sotul, am sanse sa il evacuez dupa divort pentru lipsa titlului de proprietate?
Buna ziua,
Daca este bun dinaintea casatoriei atunci este bun propriu si nu aveti nimic de plata
dar sa fie complet platit dinainte
Daca s-au platit rate si dupa casatorie atunci exista un drept de retentie pana la plata sultei (50% din ce s-a platit in perioada casatoriei).
La fel daca, in perioada casatoriei, s-au adus imbunatattiri.
Perfect atunci, am achitat-o integral inainte de casatorie si nu s-a platit nicio rata nici inainte nici dupa casatorie. Inca o intrebare mai am. Pentru actiunea de evacuare ce inscrisuri ar mai trebui sa adaug in acest caz, factura? Multumes frumos pentru ajutor.
Daca dobandirea proprietatii bunului si plata integrala s-a facut anterior de casatorie este bun propriu si nu datorati sulta.
Daca proprietatea s-a dobandit in timpul casatoriei este bun comun supus partajului.
Partaj bunuri comune
alin7
1.Se considera bun comun un teren daca a fost cumparat inainte de casatorie cu antecontract de vanzare cumparare incheiat la notariat cu pretul platit ... (vezi toată discuția)
Divort
72NYK
Buna,
La terminarea unui divort, teoretic, fostii soti se despart. Fiecare se duce la locul unde s-a facut ancheta sociala? Ce faci in cazul in care unul nu ... (vezi toată discuția)