avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate vivi50

Activitate vivi50

printr-o decizie a curtii de conturi s-a stabilit ca s-au acordat unele drepturi de natura salariala personalului din cadrul institutiei ( spor de calculator, spor de dispozitiv, indemnizatie de hrana, sume pentru procurarea unei tinute decente - toate in baza Contractului colectiv de munca aprobat de Prefectul municipiului.
acum se emit Dispozitii de retinere pentru anii 2008-2009 - cuantumul ajunge la cateva zeci de mii lei.
cu reducerea salariului si a altor sporuri si acum cu poprirea acestor retineri NU MAI AVEM nimic de ridicat pe statul de salarii.
intrebare - daca parasim ( demisie) institutia se pot retine aceste sume chiar daca nu mai suntem in tara si nu avem nimic ca proprietate ( bunuri mobile, imobile).
va ,multumesc
rezumatul articolelor si aliniatelor pentru PFA selectate din Legea 263/16.12.2010:
art.6 (1), IV (c); art.11 (1),(2),(3); art.31(1),(3); art.32 (3), (5) (c); art.36; art.40 (c); art.42; art.43 art.46 art48(1); art.49(1),(2).
sper sa va ajute in lecturarea din ,,stufoasa lege" - succes!
multumesc domnule gabescu pentru operativitate=D>, dar,
Dispozitia nr../...2011la art.1.
,,se imputa suma de .. lei incasata necuvenit, reprezentand impozit, contributii de asigurari sociale, contributii sociale de asigurari de sanatate, contributii la fondul de somaj incasate necuvenit in cursul anului 2009 ca urmare abeneficierii de tichete cadou in lunile....."
nelamurire: de ce acum ,a cui a fost greseala ,de ce eu sa platesc si nu cei care au omis sa opreasca la sursa?:help:
de ce mi se imputa o valoare de bani pentru faptul ca la primirea unor tichete cadou nu s-au oprit valorea privind impozit, contributii de asigurari sociale, contributii sociale de asigurari de sanatate, contributii la fondul de somaj pentru anul 2009.
e legal sa mi se opreasca suma de bani abia acum si nu atunci cand am primit tichetele?X-(
multumesc Gabriela,intrebarea era , daca si dupa 1 aprilie 2011 se vor lua in calcul grupele de munca.
nascut in 07.1958
grupa I de munca 17 ani si 6 luni
inca in activitate
cotizare 30 ani fara armata
dupa noua Lege cand pot iesi la pensie
inca odata multumiri:vishenka:
cu noua lege a pensiilor grupele de munca raman/ se continua sau se abroga si nu se mai iau in calcul?X-(