avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Restituire sume necuvenite constatate de Camera de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Restituire sume necuvenite constatate de Camera de Conturi

printr-o decizie a curtii de conturi s-a stabilit ca s-au acordat unele drepturi de natura salariala personalului din cadrul institutiei ( spor de calculator, spor de dispozitiv, indemnizatie de hrana, sume pentru procurarea unei tinute decente - toate in baza Contractului colectiv de munca aprobat de Prefectul municipiului.
acum se emit Dispozitii de retinere pentru anii 2008-2009 - cuantumul ajunge la cateva zeci de mii lei.
cu reducerea salariului si a altor sporuri si acum cu poprirea acestor retineri NU MAI AVEM nimic de ridicat pe statul de salarii.
intrebare - daca parasim ( demisie) institutia se pot retine aceste sume chiar daca nu mai suntem in tara si nu avem nimic ca proprietate ( bunuri mobile, imobile).
va ,multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:23, 17 Aprilie 2011
De ce emit dispozitii de recuperare? Curtea de Conturi are doar roul de audit extern (sa verifice daca sumele cheltuite au avut la baza un temei legal), Ori, atata vreme cat acele sporuri s-au acordat in baza unui CCM neatacat in instanta, eu as contesta legalitatea deciziei Curtii de Conturi!
Sunt de aceeasi parere, si noi am am fost verificati de curtea de conturi si ne judecam in instanta, unii colegi din primarii au castigat, altii au facut recurs si au castigat la recurs, deci metita sa contestati in instanta dispozitiile emise de primar
prin instanta s-au pierdut aceste procese, am inteles ca e hotararea definitiva;
fiind functii contractuale, cum se procedeaza mai departe pentru recuperarea banilor? daca nu vreau sa-i dau inapoi ca e suma considerabila(platesc cativa ani), eventual imi dau demisia, cum ma poate obliga primaria?
O sa inceapa procedura de executare silita, prin intermediul organelor fiscale, in cazuri extreme se vor scoate la licitatie bunurile dvs. personale pentru acoperirea datoriei.
multumesc pt raspuns,
daca sunt angajati care au decedat, de la cine se recupereaza suma?
vad mai nou ca opinia generala e sa se recupereze de la cei care fac salarizarea de la serv. resurse umane :O

Alte discuții în legătură

Amnistie fiscala LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti si pe mine , daca se poate , in urmatoarea problema : in anul 2009 am castigat in instanta acordarea unui spor de dispozitiv ... (vezi toată discuția)
Recuperare sporuri personal contractual primarie petrevica petrevica Buna ziua Sunt angajata contractual in cadrul primariei unei comune din Bacau. In urma controlului Camerei de Conturi din noiembrie 2012 s-a stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Dispozitie ordonator de credit anulata in instanta cadarugeorgeta cadarugeorgeta am o problema si va rog sa ma ajutati, pe scurt: am castigat un spor prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, a venit Curtea de Conturi si a ... (vezi toată discuția)