am o problema si va rog sa ma ajutati, pe scurt: am castigat un spor prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, a venit Curtea de Conturi si a imp[us cumva primarului sa-l sisteze si sa dam inapoi sumele de cand l-am luat. Am dat in judecata, am castigat in prima instanta anularea dispozitiei respective, primarul a facut recurs si la Curtea de Apel s-a declarat nul recursul primarului.Sentinta este definitiva la Curtea de Apel. Acum nu vrea sa repuna in plata si implicit sa dea banii inapoi , pentru ca sentinta nu specifica in clar ,, se repune in plata,,.
Oare o dispozitie anulata nu anuleaza si efectele ei, nu am studii juridice dar asa pare logic, ce e de facut??
daca hotararea ramasa definitiva si irevocabila primarul e obligat sa va dea toate sporurile castigate,faceti o cerere catre primar prin care solicitatii punerea in aplicare a hotarari,dupa ce primiti un raspuns in termen de 30 zile si el este negativ cu raspunsul si hotararea deschideti proces inpotriva U.A.T. prin care solicitati executare silita a U.A.T si blocarea fondurilor pana la punerea in plata.Dar atentie sunt H.G care spun ca se va restitui in proncente anuale toate hotararile judecatoresti,sfatul meu este consulta un avocat care are posibilitatea sa citeasca hotarare sa vada ce scrie mai exact in ea ca ele sunt emise si cu punerea in plata a sporurilor dar nu de recuperare sporuri si tot odata va poate explica dansu si O.G ce specifica admistria fiscala in acest sens.
Pai nu ati inteles, hotararea de acordare spor a fost aplicata un timp, doar ca dupa ce Curtea de Conturi a zis ca nu trebuia aplicata, primarul a emis dispozitie de sistare si recuperare sume, noroc cu amnistia fiscala. Noi l-am dat in judecata, s-a anulat dispozitia , a declarat recurs, iar la recurs s-a constatat nulitatea recursului. Dar in nici o hotarare nu se spune explicit....,, se repune in plata,, sau/si ,, se recupereaza sumele,, , doar e vorba de anularea dispozitiei primarului. Anularea dispozitiei primarului ce efecte produce in acest caz?
primarul in urma controlului curti era obligat sa emita dispozitie si tot odata era obligat de a face recurs adica are obligatia sa treca prin cel putin 2 instante judecatoresti,atunci ramanevalabila hotararea emisa de acordarea sporului,deoarece in hotararea care anuleaza dispozitia primarului nu spune ca anuleaza hotararea de acordare sporurului,in concluzie primaru sia facut treaba respectand decizia curti trecuta prin doua instante acum primarul nare ce perde/sau sanctionat ca pune in aolicare hotararea care a fost emisa de acordarea sporului,totusi primaru daca nu doreste punerea in aplicare adresativa catre contiiciosu administrativ din cadrul prefecturi care sunteti arondata si reclamati primarul nepunere in aplicare a unei hotarari judecatoresti la care anexatii in copii H.J de acordare sporuri,dispozitia primarului si H.J care a anulat dispozitia primarului.Dupa ce va raspunde contiiciosu pe masura raspunsului deschideti un proces pe civil contra primarului de abuz in functie.
Indemnizatie primar
pampela
Buna ziua,
Conform Legii 28/2014,primarilor si viceprimarilor li se calculeaza indemnizatia prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare cu valoarea de ... (vezi toată discuția)