avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... aplicarea hot.judecatoresti
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

aplicarea hot.judecatoresti

Sunt functionar public si impreuna cu colegii mei avem hot. jud. definitiva cu formula executorie din luna martie 2009 pentru plata sporului de mobilitate si confidentialitate pe 3 ani din urma. Am depus cerere la care am anexat hot. iar contabilul nu aplica aceasta hot. motivind ca primarul este necesar sa emita dispozitie scrisa pt. a pune in aplicare hot. desi cererile noastre i-au fost inmanate contabilului de catre primar.O
Intreb: o hot. judecatoreasca pt. a fi respectata mai are nevoie si de emiterea unei dispoziti a primarului ? Care este pasul urmator pt.nerespectarea hot. ? Cine este vinovat? Si care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:04, 13 August 2009
Contabilul are dreptate. Primarul trebuie sa emita o decizie in baza hotararii judecatoresti prin care sa ii permita deblocarea sumelor de bani si plata lor catre angajati. Contabilul nu este ordonator de credite si nu poate efectua plati de capul lui.
Ati fost la un executor judecatoresc?B-)
In cazul in care primarul nu emite acea decizie exista posibilitatea sa se faca plangere penala impotriva lui!
:D
Exista posibilitatea ca primarul in baza acelei hotarari judecatoresti sa emita o dispozitie prin care sa puna in executare dispozitivul acesteia.
Contactati un executor judecatoresc
Hotararile judecatoresti se pot executa si de bunavoie ... in caz contrar, se poate apela la un executor judecatoresc.
Nu am apelat la executor,deocamdata ,dar hotararea am depus o cu cerere si cind ajunge la primar acesta o repartizeaza contabilului cu o rezolutie scrisa pe cerere(se aproba ,nu se aproba) de ce mai este necesar dispozitie scrisa ,semnata de primar si vizata de secretar.Pt. toate hot.jud. se procedeaza astfel?Sunt sute si sute de hot.jud.cu terenul agricol si teren forestier pt.punerea in posesie a cetatenilor,intreb: nu se pun in posesie decit dupa ce emite primaru dispozitie scrisa?
Asteptam mult si bine ca si asa suntem la mana acestor primari carora li se cuvin f.multe legal si ilegal si nu sesizeaza nimeni de teama.Ce sa faci sa stai toata ziua prin tribunal ?
Mai vreau sa zic ceva: Multi critica sporirile pe care le-am obtinut in instanta,dar daca aceste sporuri nu ar fi prinse in legea func.public nu le-am fi castigat! Sa schimbe legea si nu mai primim aceste sporuri.

Alte discuții în legătură

Dispozitie de punere in posesie officemvp officemvp Am avut un proces cu primaria privin revendicarea unui teren si am castigat prin hot def si irev. acest terenul Va intreb daca pot, sa solicit Primariei,in ... (vezi toată discuția)
Dispozitie ordonator de credit anulata in instanta cadarugeorgeta cadarugeorgeta am o problema si va rog sa ma ajutati, pe scurt: am castigat un spor prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, a venit Curtea de Conturi si a ... (vezi toată discuția)
Investire hotarare cu formula definitiva si executorie polch polch Va rog mult, ajutati-ma sa aflu concret daca, o Hotarare emisa de o prefectura din tara pe Legea 290/2003 poate fi investita cu formula definitiva si ... (vezi toată discuția)