Am avut un proces cu primaria privin revendicarea unui teren si am castigat prin hot def si irev. acest terenul Va intreb daca pot, sa solicit Primariei,in baza acestor hot. eliberarea unei dispozitie de punere in posesie, sau ma intabulez direst prin aceste hot. va multumesc.
Buna ziua !
Daca acea Comisie locala de fond funciar nu pune (de bunavoie) in executare acea sentinta civila , investiti hotararea judecatoreasca cu formula executorie . Comisia locala de fond funciar pe raza careia este situat terenul este cea care trebuie sa faca punerea in posesie si sa faca demersurile necesare intocmirii TP.
Nu precizati in post care a fost obiectul actiunii judecatoresti ...
Va fi necesar sa actionati diferit, in functie de obiectul procesului pe care l-ati castigat.
Daca acesta a avut ca obiect intr-adevar revendicare, asa cum ati mentionat, in caz de refuz de intocmire a procesului verbal de punere in posesie, va trebui sa apelati la executorul judecatorescpentru efectuarea punerii in posesie.
In cazul in care obiect al procesului a fost o contestatie impotriva refuzului comisiilor locala si judeteana de aplicare a legilor fondului funciar sa va reconstituie dreptul de proprietate
ori impotriva deciziei primarului, emisa in temeiul Legii nr.10/2001, va trebui sa apelati tot la executorul judecatoresc.
Insa, intrucat obligatia din hotarare nu poate fi adusa la indeplinire decat de debitor personal si nu de catre o alta persoana in numele debitorului, executorul judecatoresc nu va putea decat sa le comunice o somatie pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti.
In caz de neindeplinire a obligatiei, dupa primirea somatiei, veti avea deschise calea unui nou proces, de revendicare sau a unei plangeri penale pentru abuz in serviciu.
Drept de proprietate
snake 32
tatal meu are o hotarare judecatoreasaca definitiva si irevocabila prin care i se reconstituie dr de proprietate asupra 15.15 ha teren si 0.8 ha padure ijnca ... (vezi toată discuția)