avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Punerea in aplicare a unei Decizii a curtii de apel
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Punerea in aplicare a unei Decizii a curtii de apel

Am un salariat caruia i s-a emis o decizie de luare a sporului CFP dar fara a avea acordul Primariei asa cum se spune OMFP 522/2003. Salariatul da in judecata conducerea si castiga procesul. In sentinta tribunalului se spune " obiectul procesului a fost constatarea nulitatii deciziei nr._ si Anuleaza decizia nr.__ ca netemeinica si nelegala.Dispune repunerea in drepturile avute anterior emiterii deciziei." Dupa care unitatea face recurs la Curtea de apel si il respinge ca nefondat.
Salariata depune o cerere prin care solicita calcularea sporului CFP de 25% pentru perioada de la care a fost emisa decizia si pana la data pronuntarii sentintei ca definitiva si irevocabila.
Avand in vedere ca in decizia civila nu se specifica si recalcularea drepturilor salariale pentru perioada respectiva, este coresct ca ea sa primeasca si diferenta salariala ? Se emite o decizie a directorului prin care ea este pusa in drepturi de cand sentinta devine definitiva si irevocabila cu recalcurea sporului CFP sau fara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 8 Iunie 2013
Anularea deciziei are ca efect repunerea in situatia anterioara, ca si cum aceasta nu ar fi existat, ceea ce presupune acordarea tuturor drepturilor de care a fost lipsita persoana urmare emiterii deciziei.
In sentinta tribunalului se spune " obiectul procesului a fost constatarea nulitatii deciziei nr._ si Anuleaza decizia nr.__ ca netemeinica si nelegala.Dispune repunerea in drepturile avute anterior emiterii deciziei."


In acest caz, salariatul trebuie sa depuna o cerere in care sa solicite punerea in executare a hotararii respective.
Astfel, directorul emite o noua decizie prin care se acorda sporul de CFP de la data de cand i s-a luat prin decizia anulata de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea deciziei de concediere crystina-76 crystina-76 Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva. Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta ... (vezi toată discuția)
Emitere decizie in baza unei sentinte nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Sunt interesata daca in cazul in care un salariat a primit prin sentinta judecatoreasca anularea unei decizii se emite o alta decizie de catre ... (vezi toată discuția)
Concediere nelegala - consecinte sentinta cgolgot cgolgot Buna ziua , as avea o intrebare legata de o concediere nelegala.Un salariat a avut contract de munca incepand cu martie 2014 pana a fost concediat in mai ... (vezi toată discuția)