avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Restituire sume necuvenite constatate de Camera de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Restituire sume necuvenite constatate de Camera de Conturi

printr-o decizie a curtii de conturi s-a stabilit ca s-au acordat unele drepturi de natura salariala personalului din cadrul institutiei ( spor de calculator, spor de dispozitiv, indemnizatie de hrana, sume pentru procurarea unei tinute decente - toate in baza Contractului colectiv de munca aprobat de Prefectul municipiului.
acum se emit Dispozitii de retinere pentru anii 2008-2009 - cuantumul ajunge la cateva zeci de mii lei.
cu reducerea salariului si a altor sporuri si acum cu poprirea acestor retineri NU MAI AVEM nimic de ridicat pe statul de salarii.
intrebare - daca parasim ( demisie) institutia se pot retine aceste sume chiar daca nu mai suntem in tara si nu avem nimic ca proprietate ( bunuri mobile, imobile).
va ,multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:23, 17 Aprilie 2011
De la mostenitorii acestora?
si daca vand absolut toate bunurile, cum se mai poate recupera suma?
de ce sa plateasca cei de la salarizare?
v-ati gandit ca cei de la salarizare, sub presiunea sindicatului sau a conducerii institutiei, - care este intr-o continua campanie electorala - a fost sau, poate este si acum obligata sa recalculeze drepturile salariale dupa cum i se da dispozietie ?
mai sunt situatii in care acel salarit de la resurse sau de la financiar, refuzand sa aplice legea altfel decat legal, a preferat sa isi dea demisia
chiar credeti ca celui care lucreaza la un astfel de compartiment ii este usoa sa aplice dispozitii care prevad reducerea cu 25% a drepturilor salariale? el trebuie sa aplice legea si in cazul lui dar trebuie so o faca...
altfel vine curtea de contur si nu o sa ii fie foarte bine
Cum sa retina de la mostenitori,in caz de deces.Ce facuse mama credit la primarie si eu eram girantul ? Sa fim seriosi aceste creante sunt individuale.Daca am dezbatut mostenirea ...hai,pa!Si apoi nu vad de ce pentru unii muma si pentru altii ciuma?Unele instante au dat castig de cauza primarului iar altele salariatilor.Nu prea inteleg cum vine asta,nu suntem guvernati de aceleasi legi ? Unii functionari primesc si la ora actuala sporuri constand in bani de haine sau mici bonusuri de Paste sau de 8 Martie.Nu inteleg cum la unii sunt contestate hotararile de Consiliu Local iar la altii nu.De aici se vede clar ca suntem guvernati de politica PDL.#-:(
gd a scris:
daca sunt angajati care au decedat, de la cine se recupereaza suma?

De la mostenitorii care au acceptat mostenirea, deci au preluat si activul si pasivul acesteia. Mostenitorii sunt obligati, in calitate de succesori in drepturi si obligatii ai defunctilor, sa plateasca datoriile acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistie fiscala LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti si pe mine , daca se poate , in urmatoarea problema : in anul 2009 am castigat in instanta acordarea unui spor de dispozitiv ... (vezi toată discuția)
Recuperare sporuri personal contractual primarie petrevica petrevica Buna ziua Sunt angajata contractual in cadrul primariei unei comune din Bacau. In urma controlului Camerei de Conturi din noiembrie 2012 s-a stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Dispozitie ordonator de credit anulata in instanta cadarugeorgeta cadarugeorgeta am o problema si va rog sa ma ajutati, pe scurt: am castigat un spor prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, a venit Curtea de Conturi si a ... (vezi toată discuția)