Buna ziua,
am o prietena care lucreaza de doua luni si urmeaza sa nasca peste vreo 8 luni.
La data nasterii nu va avea decat maxim 10 luni lucrate.
Avand in vedere ca este inca studenta la Master, pe care il va absolvi anul acesta in iunie, lucrul acesta i se va considera stagiu? Ea va beneficia de indemnizatia de maternitate?
Multumesc mult!
Am exact aceeasi neclaritate ca si dvs. #-o
Trebuie sa schimb statutul asociatiei, scopul acesteia si in acelasi timp se vor schimba si organele de control ale asociatiei, iar o parte din membrii vechi se vor retrage.
1. Trebuie sa schimb actul constitutiv daca se schimba scoopul asociatiei?
2. Membrii fondatori care s-au retras, mai apar undeva in noul act constitutiv sau in statut?
3. Trebuie sa rescriu un nou statut cu noile prevederi?
4. Actul aditional de schimbare a statutului este un act in care apar noile prevederi si statutul initial ramane neschimbat?
Domnulte andrey82, va multumesc pentru raspuns si lamuriri!
Da, domnule freeelis, am observat si eu din lege ca se poate in ambele moduri. Intrebarea mea era care varianta e mai usoara, si mai buna si care sunt limitarile... sau daca pot avea angajati si in varianta asociatiei:)
Multumesc de raspunsuri!
Ma scuzati ca intru si eu asa in discutie dar am nevoie de o lamurire in domeniul ONG-urilor.
Am o asociatie si vreau sa derulez activitatile comerciale ale unei edituri, cu mentiunea ca profitul va fi folosit penutr scopurile asociatiei. Cum este mai bine din punct de vedere legal si al taxelor, sa infiintez un SRL, adica o editura pe asociatie sau sa fac aceste activitati comerciale doar ca si asociatie fara alte complicatii? Se poate si ce implica asta?
Pot sa am angajatii necesari derularii acestor activitati comerciale (traducatori, graficieni, etc)?
Va multumesc tare mult!