Revin cu vesti bune, zic eu, am vb cu persoana respectiva si am ajuns la o intelegere sa cedez un bun al meu, reprezentand contravaloarea prejudiciului. Acum ce vreau sa va intreb ... , vreau sa fac o hartie la notar cum ca renunta la orice acuzatie impotriva mea dar vroiam sa va intreb pe voi cum sa o scriu mai exact. Multumesc anticipat
Am fost angajat la un S.C. in calitate de agent de vanzari si am falsificat niste chitante, suma lor nefiind mai mare de 5-6000 de lei. precizez ca , chitantele se afla in posesia patronului. Acesta ma ameninta cu proces daca nu ii dau 40.000 de lei (asa zisul prejudiciu) + contravaloarea altor bunuri din gestiune, gestiune la care au avut acces mai multi angajati si care sunt imputate pe nedrept, iar in cei 2 ani de functionare societatea a executat doar un singur inventar(probabil ar mai fii ceva inventare "aranjate" de contabila). Mentionez ca sunt la prima abatere. Intrebarile mele ar suna cam asa:
- in ce forma de acuzare poate incadra aceasta fapta?
- Care ar fii pedeapsa?
- Ce ma sfatuiti sa fac?
-In cazul in care as plati suma aceea de 5-600 de lei s-ar schimba cu ceva pozitia mea?
-Se poate cere daune mai mari decat prejudiciul real (5-6000 lei), in sensul ca datorita incidentului imi sunt imputate toate lipsurile din gestiune fara nici o dovada?
- se pot cere daune morale din partea lui sau a mea?
Incepand cu luna mai ni s-a impus( nu ne-a intrebat nimeni daca suntem sau nu de acord ) sa lucram 45 de ore pe saptamana desi in contract scrie negru pe alb 40 de ore.nu ar fi mare problema 5 ore in plus, dar aceste ore suplimenatare nu sunt platite si nici nu primim zile libere in schimb .este legal? pot face o reclamatie la ITM? Multumesc anticipat...