avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate MARIAN LUCIA

Activitate MARIAN LUCIA

Buna ziua! Cu data de 01.03.2009 am intrat in somaj pentru 15 luni.Am aflat de curand ca este o lege prin care daca te angajezi pt 1 luna(inainte de expirarea somajului),dupa acea luna poti beneficia de inca 1 an de somaj.Imi puteti da mai multe lamuriri?Urmatorul an nu se considera vechime in munca?Daca am pfa nu pot beneficia de acel an de somaj?

Multumesc,Lucia
Buna ziua!
As dori sa ma lamuriti daca somera fiind,am dreptul sa obtin o autorizatie persoana fizica necesara pentru colaborarea cu firma Provident.Se pierde somajul sau se pastreza 30% din el?
In data de 31.01.2009 mi s-a incheiat contractul de munca,firma s-a desfiintat.Mentionez ca am lucrat la o societate comerciala(sucursala in Cluj),firma "mama" este din Bucuresti si functioneaza si azi,dar sucursalele din tara s-au desfiintat.Am cerut somaj,spre sfarsitul lunii februarie am primit cartea de munca si respectivele declaratii,mai putin stadiul de cotizare la somaj,fara de care nu am putut sa-mi depun actele ,in Cluj,pt.somaj.Este data de 30.04.2009 si inca ITM Bucuresti nu a trimis stadiul de cotizare,pe motiv ca au fost gresite 4 declaratii la somaj,pt.care trebuiau depuse rectificative.Firma din Bucuresti de aproape 3 luni de zile "incearca"sa faca acele rectificative care in general sunt respinse de ITM Bucuresti.In tot acest timp eu nu am nici un venit,cresc singura 2 copii minori din pensia alimentara de 180 lei si alocatia de 84 lei.Datorita acestui stagiu de cotizare care intarzie,am depus la ITM Cluj o cerere sa fiu trecuta la plata cu data de 02.03.2009.Aceasta este situatia mea;intrebarile sunt:
1)Pot da in judecata firma "mama"din Bucuresti,pentru taraganarea rezolvarii declaratiilor si ce sanse am?(litigiu de munca)unde sa ma adresez:la tribunal sau la judecatorie?
2)daca se va rezolva totusi,se va tine seama de cererea depusa si voi primi somaj (retro)cu data de 02.03.2009?
3)daca se ajunge la proces unde se va tine;in Cluj sau in Bucuresti?