Buna ziua! Cu data de 01.03.2009 am intrat in somaj pentru 15 luni.Am aflat de curand ca este o lege prin care daca te angajezi pt 1 luna(inainte de expirarea somajului),dupa acea luna poti beneficia de inca 1 an de somaj.Imi puteti da mai multe lamuriri?Urmatorul an nu se considera vechime in munca?Daca am pfa nu pot beneficia de acel an de somaj?
1. Daca in timp ce sunteti in somaj va angajati cu CIM pe perioada determinata se intrerupe somajul si se reia (la incetarea CIM), de unde a ramas pana la terminarea celor 15 luni.
2. Daca aveti PFA beneficiati de somaj numai daca venitul lunar este pana in 500 lei.
as dori sa stiu daca exista o perioada determinata minima de angajare in timpul somajului, pt a putea continua apoi somajul si daca perioada de somaj se poate prelungi cu ajutor de somaj in cazul in care nu s-a gasit un loc de munca
Despre somaj
flore_inger
Buna.Spuneti-mi va rog daca in timpul soamajului ma angajez pot primi si salar si ceva din somaj?Si daca in timpul somajului imi face contract de 3 luni si ... (vezi toată discuția)