avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa somaj

Buna ziua! Cu data de 01.03.2009 am intrat in somaj pentru 15 luni.Am aflat de curand ca este o lege prin care daca te angajezi pt 1 luna(inainte de expirarea somajului),dupa acea luna poti beneficia de inca 1 an de somaj.Imi puteti da mai multe lamuriri?Urmatorul an nu se considera vechime in munca?Daca am pfa nu pot beneficia de acel an de somaj?

Multumesc,Lucia
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:51, 9 Martie 2010
1. Daca in timp ce sunteti in somaj va angajati cu CIM pe perioada determinata se intrerupe somajul si se reia (la incetarea CIM), de unde a ramas pana la terminarea celor 15 luni.
2. Daca aveti PFA beneficiati de somaj numai daca venitul lunar este pana in 500 lei.
buna ziua

as dori sa stiu daca exista o perioada determinata minima de angajare in timpul somajului, pt a putea continua apoi somajul si daca perioada de somaj se poate prelungi cu ajutor de somaj in cazul in care nu s-a gasit un loc de munca

va multumesc
1. Nu exista o perioada minima pentru un CIM pe perioada determinata.
2. Dupa expirarea perioadei de somaj nu mai exista un "ajutor de somaj".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim perioada determinata sanducu sanducu Am fost in somaj doua luni din cele 15 la care as avea dreptul ; intre timp mi-am gasit de lucru pe perioada determinata , o alegere neinspirata ; la expirarea ... (vezi toată discuția)
Despre somaj flore_inger flore_inger Buna.Spuneti-mi va rog daca in timpul soamajului ma angajez pot primi si salar si ceva din somaj?Si daca in timpul somajului imi face contract de 3 luni si ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)