avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM perioada determinata

Am fost in somaj doua luni din cele 15 la care as avea dreptul ; intre timp mi-am gasit de lucru pe perioada determinata , o alegere neinspirata ; la expirarea perioadei pot reveni in somaj ? Daca da , in ce conditii ? Poate angajatorul in acest timp sa-mi desfaca contractul de munca si astfel sa nu mai pot beneficia de somaj ?
Multumesc
1. Fiind un CIM pe perioada determinata se presupune ca angajatorul a cantarit bine perioada cat are nevoie de dvs. si nu va poate inceta CIM decat in caz de incalcare a disciplinei.
2. Angajarea cu CIM pe perioada determinata inseamna suspendarea perioadei de somaj si, dupa incetarea CIM, se reia somajul de acolo de unde a ramas, pana la expirarea perioadei de 15 luni.
Dupa ce va inceta CIM pe perioada determinata, daca veti dori acest lucru, veti putea sa luati ajutorul de somaj inca 13 luni...=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer angajat pe perioada determinata dobrasebastian dobrasebastian Buna ziua! Am beneficiat de somaj timp de 6 luni dupa care am fost angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni,pe 15 septembrie2013 contractul expira ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)
Contract de munca determinat pe perioada de somaj ktygl19 ktygl19 Am si eu o intrebare, am bagat contract de somaj in august ,acum astept primu somaj in luna noiembrie intre timp am gasit un job la o companie pe o perioada ... (vezi toată discuția)