avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca determinat pe perioada de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca determinat pe perioada de somaj

Am si eu o intrebare, am bagat contract de somaj in august ,acum astept primu somaj in luna noiembrie intre timp am gasit un job la o companie pe o perioada determinata de 15 zile, se poate sa muncesc sau asta imi afecteaza si poate duce la intreruperea de somaj?
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
ktygl19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:55, 20 Octombrie 2009
Buna ziua. Desi nu sunt de specialitate, va pot da un raspuns, prin faptul ca in aceeasi situatie sunt si eu. Cei de la Agentia de Somaj mi-au pus in vedere astfel: pe toata durata somajului, daca un angajator face contract pe perioada determinata, in acea prioada se suspenda ajutorul de somaj, iar la expirarea contractului, daca angajatorul nu mai doreste continuitatea in firma, se reia ajutorul de somaj, fara a fi necesar intocmirea unui alt dosar. Iar daca un anagajator face contract pe perioada nedeterminata, in acest caz se reduce ajutorul de somaj la 30% din suma lunara (asta neafectand cu nimic salariul de incadrare), pana la finalul perioadei de somaj, cu obligatia de a-i vizita lunar pentru viza pe carnet. Sper ca am fost de folos, dar este bine sa asteptati si un raspuns competent.
@Mitzulina are dreptate.
Indemnizatia de somaj se suspenda pe timpul CIM pe perioada determinata iar la incetarea acestuia se reia de acolo de unde a ramas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gresit angajindu-ma in timpul somajului? varciu elena varciu elena Am pierdut si cele 3 luni de somaj ramase si locul nou de munca care s-a desfintat.Mai pot beneficia de restul de somaj? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Somaj diana45 diana45 Ajutorul de somaj a fost stabilit de pe data de 25.09 urmand sa-l primesc acasa dupa 6 noiembrie. daca ma angajez zilele acestea, mai primesc ceva? (vezi toată discuția)
Angajare dupa somaj rraicu rraicu Buna seara! am si eu o intrebare; am fost disponibilizata incepand cu data de 01.02.2010, prin desfiintarea postului; mi-am depus dsosarul de somaj; la data de ... (vezi toată discuția)