avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... AM GRESIT ANGAJINDU-MA IN TIMPUL SOMAJULUI?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

AM GRESIT ANGAJINDU-MA IN TIMPUL SOMAJULUI?

Am pierdut si cele 3 luni de somaj ramase si locul nou de munca care s-a desfintat.Mai pot beneficia de restul de somaj? In ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:08, 13 Ianuarie 2010
Daca te angajezi in timpul somajului, statul iti plateste, pe langa ce obtii de la angajator, 30% din ajutorul de somaj, astfel incurajandu-se angajarea inainte de terminarea perioadei de somaj platit. Deci ia legatura cu filiala de sector, acolo unde-ti viza lunar carnetul si intreaba cat si ce mai ai dreptul..
Daca ati fost concediata prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii) aveti dreptul la o noua perioada de somaj indemnizat daca aveti lucrate 12 luni (cumulate) in ultimele 24 de luni.
Am doar 11 luni si 9 zile cumulate.Nu mai pot continua somajul intrerupt?
Daca contractul a fost incheiat pe perioada nedeterminata, nu mai puteti continua vechiul dosar de sma.
Pentru ava completa stagiul este suficient un contract de munca pe perioada determinata de 1-2luni, iar la incetarea conrtactul prin expirare, cu art 56 lit.j, aveti dreptul sa depuneti alt dosar de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj! camelia21 camelia21 Buna seara! Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele ... (vezi toată discuția)
Contract determinat 2 luni w0lfshad3 w0lfshad3 Am fost angajat intr-o echipa pe un proiect caruia-i depasise termenul de predare. Romanii m-au pacalit ca asta ar fi fost o \"perioada de proba\", dupa ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata Vioreld Vioreld salariatii angajati pe perioada determinata beneficiaza de aceleasi drepturi ca si cei angajati pe perioada nedeterminata? ma intereseaza daca pot fi trimisi ... (vezi toată discuția)