avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ!

Buna seara!
Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele aduse de patron,maine am sa imi dau demisia!Intrebarea mea ar fi...daca a 2-a zis as semna un cim pe o perioada determinata de 1 luna de zile cu un alt angajator(am minim 12 luni cotizate la stat),stiind ca pot sau somaj cf art 65 alin 1, pot sa iau idemnizatia de somaj in urma acestui cim?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:55, 9 Februarie 2010
Da, daca va inceteaza contractul cu art.65.
Daca va inceteaza CIM pentru demisie, nu beneficiati de somaj. Daca veti incheia un CIM pe perioada determinata de o luna, la expirarea acestui contract, veti putea beneficia de somaj.
Atentie !!!!! .....aveti nevoie de adeverinta pentru stagiu de cotizare de la ambele firme.
Da.
Nu e nevoie de a2-a zi, nu trebuie neaparat sa aveti continuitate. Aveti dreptul daca sunt cotizate 12 luni in ultimele 24 ( chiar si cu pauze) si va inceteaza contractul ( perioada nedeterminata/determinata) cu art. respective pt a beneficia de somaj, in conditiile legii.
Odata ce s-a semnat un cim pe perioada determinata banuiesc ca se desface automat cf art 65 nu?
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
Cotizarea este 0.5% -angajator si 0.5% -angajat...am fisa fiscala de la vechea firma ca mi a platit datoriile la somaj si o sa imi dea si la noua firma ca a platit pe acea luna in care am lucrat!

Alte discuții în legătură

Intrebare disperata la care am nevoie de ajutor !! sabb sabb Sunt angajata la o firma de stat si imi inceteaza contractul de munca pe perioada determinata, maine 31.08.2009- precizez ca nu mi s-a facut nici un raport de ... (vezi toată discuția)
Somaj B_Larisa B_Larisa Buna ziua! Am primit decizia pentru somaj, in care scrie \\"Avand in vedere restrangerea activitatii firmei. In baza art. 65 alin 1 din Codul Muncii; in ... (vezi toată discuția)
Noua pe forum! icca50 icca50 Va salut pe toti membrii forumului!Sunt noua aici si vreau sa va expuns situatia mea in speranta ca ma veti ajuta! Am terminat facultatea anul trecut si am ... (vezi toată discuția)