avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Ajutorul de somaj a fost stabilit de pe data de 25.09 urmand sa-l primesc acasa dupa 6 noiembrie. daca ma angajez zilele acestea, mai primesc ceva?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:45, 26 Octombrie 2015
Primiti ajutor de somaj pana la data inceperii activitatii .

Ajutorul de somaj :
- se suspenda daca va incadrati pe durata determinata de cel mult 12 luni

- inceteaza daca va incadrati pe durata determinata de peste1 2 luni sau pe durata nedeterminata.
1. - Daca va angajati cu contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata veti primi indemnizatia de somaj pana la data angajarii si apoi veti mai primi lunar 30% din indemnizatia de somaj pana se termina perioada de somaj acordata initial.
- Acordarea celor 30% lunar se acorda la cererea catre Agentia de Somaj.

2. Daca incheiati un CIM pe perioada determinata pana in 12 luni atunci veti primi indemnizatia de somaj pana la data angajarii si apoi se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare din somaj pe perioada determinata boruzidoina boruzidoina Buna ziua , sunt in urmatoarea situatie,incepand cu data de 04.01.2013 sunt inregistrata ca somer ,nu am primit inca indemnizatia ,cred ca in februarie ... (vezi toată discuția)
Somaj GabrielaF GabrielaF Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt: -trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de cei 30% din indemnizatia de somaj? adrian962 adrian962 buna ziua as dori sa va adresez o intrebare dar mai intii ar trebiu sa va relatez situatia de fapt sint in somaj pe perioada 01 dec 2014/ 31 dec 2015.am ... (vezi toată discuția)