avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre somaj

Buna.Spuneti-mi va rog daca in timpul soamajului ma angajez pot primi si salar si ceva din somaj?Si daca in timpul somajului imi face contract de 3 luni si apoi nu imi place ce lucrez pot sa-mi reiau somajul?multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: flore_inger , utilizator 15:14, 1 Martie 2013
Buna. din cate stiu, daca in timpul somajului te angajezi, angajatorul beneficiaza de o prima de la stat in valoare de 500 lei parca, insa tu vei beneficia doar de salar. Daca dupa 3 luni iti dai demisia, nu poti beneficia de somaj, in schimb daca esti dat afara poti beneficia insa doar daca ai lucrat minim 1 an dupa perioada de somaj.sper sa iti fie de folos
Orice contract de munca incheiat in perioadda de somaj duce la intreruperea acestuia,exceptie face faptul ca daca lucrezi ca pfa,ii,etc si nu obtii un venit mai mare decat somajul,se poate.Sau daca doressti poti suspenda pe operioada de cel mult trei luni somajul,pt. gasirea unui loc de munca in UE,sigur acest lucru este valabil pt. cei disponibilizati conform ordonantei 116,dar nu stiu daca este valabila si pt. cei care sunt in somaj.
1. Daca in timp ce beneficiati de indemnizatie de somaj incheiati un CIM pe perioada nedeterminata atunci inceteaza plata indemnizatie de somaj dar veti primi in fiecare luna 30% din indemnizatia somaj pana se termina perioada de somaj la care ati avut dreptul.

2. Daca incheiati un CIM pe perioada determinata de pana la 12 luni se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa expirarea CIM.


Maryus_fzr:

Nu mai scrieti povestea cu cei 500 lei ca nu este adevarata.
MULTUMESC FRUMOS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu ingrijire copil cu contract pe perioada determinata expirat ContSters288849 ContSters288849 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema, am auzit fel si fel de variante si nu mai stiu care e cea corecta. Spre sfarsitul lunii octombrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Somaj alf36 alf36 Buna ziua. Am nevoie de o informatie legata de ajutorul de somaj. La 2 luni de la intrarea in somaj , daca obtii un nou loc de munca si la mai putin timp ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa contract pe perioada determinata ContSters85367 ContSters85367 Buna ziua, Inainte sa ma angajez cu contract pe perioada determinata (initial o luna si apoi prelungit cu act aditional pe 3 luni), eram in somaj. Mai am ... (vezi toată discuția)