avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenire din concediu ingrijire copil cu contract pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenire din concediu ingrijire copil cu contract pe perioada determinata expirat

Buna ziua!

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema, am auzit fel si fel de variante si nu mai stiu care e cea corecta.

Spre sfarsitul lunii octombrie 2012 am intrat in concediul de ingrijire a copilului pt un an. Contractul de munca era incheiat pe perioada determinata si expira la 15 noiembrie 2012. Acum as dori sa ma intorc la munca, dar mi s-a spus ca nu am unde, ca nu mai sunt angajata pt ca acel contract pe care il aveam a expirat de drept la 15 noiembrie 2012. Dar eu am cerut suspendarea contractului. Adica, acel contract a fost in acelasi timp si suspndat, dar si-a urmat si cursul si a expirat? Acele zile ramase din octombrie si cele 15 din noiembrie nu le mai lucrez? Unii spun ca ar trebui sa reiau contractul de unde l-am lasat si sa muncesc acele zile ramase.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
ContSters288849, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters288849 , utilizator 18:15, 16 Aprilie 2013
1. Din Codul muncii:

Art. 49
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.


Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

2. Avand in vedere cele de mai sus contractul individual de munca (CIM) a incetat de drept la data expirarii sale.

3. - La data incetarii de drept a CIM angajatorul trebuia sa emita o decizie de incetare a CIM, decizie cu care trebuia sa mergeti la Agentia de Somaj sa va inregistrati pentru ca acum, la terminarea concediului crestere copil (CCC), sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
- Deoarece perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj este posibil ca Agentia de Somaj sa va inregistrezesi acum pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
Inteleg ca nu mai este cazul sa reiau contractul de unde l-am suspendat, deoarece el intre timp a expirat. Deci angajatorul a avut dreptate. Nu as vrea sa apelez la somaj, o sa ma mobilizez si imi voi cauta rapid alt loc de munca.

Va multumesc pt raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata adela_trandafir adela_trandafir Buna ziua, sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de cresterea a copilului delphiro delphiro Sotia mea a lucrat 3 ani, dupa care a beneficiat de 6 luni se somaj, iar dupa aceea a lucrat 6 luni pe perioada determinata. In ultima zi din cadrul perioadei ... (vezi toată discuția)