avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa contract pe perioada determinata

Buna ziua,
Inainte sa ma angajez cu contract pe perioada determinata (initial o luna si apoi prelungit cu act aditional pe 3 luni), eram in somaj. Mai am putin si imi expira contractul si nu cred ca mi-l vor mai prelungi si nici nu imi doresc. Ce acte imi vor trebui de la ei ca sa merg la agentie sa imi reiau calitate de somer?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 14 Septembrie 2011
Inainte de a fi angajat pe durata determinata , erati in somaj ? ... daca da, atunci plata indemnizatiei s-a supendat si urmeaza a se relua la incetarea raportului de munca.
Adeverinta de la angajator si decizia de concediere, asemenea angajatorul elibereaza o adeverinta cu regim special, prin care se evidentiaza daca angajatorul a achitat contributiile catre asigurarile sociale de somaj...
Cu aceste acte veti merge la AJOFM, si le solicitati prin cerere o portunitatile pe care vi le pot oferi in vederea ocuparii unui post vacant pe piata muncii...
Daca raspunsul este nefavorabil, su nu au posturi vacante, cu raspunsul si cu actele pe care le-ati depus si la AJOFM mergeti si le depuneti si la somaj...
e posibil sa vi se acorde somajul...
;) Succes!
1. Daca ati fost in somaj cand ati incheiat CIM pe perioada determinata atunci indemnizatia de soamaj a fost suspendata.
2. La incetarea de drept a CIM (art.56i din Codul muncii) se reia plata indemnizatiei de somaj de acolo de unde a ramas.
3. Mergeti la Agentia de Somaj numai cu decizia de incetare a CIM.
Va multumesc pentru toate raspunsurile dumneavoastra.
Se mai emite decizie de incetare a CIM atata timp cat el inceteaza de drept, expirand perioada pentru care a fost incheiat?
De regula se emite decizia de incetare a unui CIM pe perioada determinata deoarece exista posibilitatea ca acest CIM sa fie prelungit (de una sau mai multe ori) iar Agentia de Somaj nu are de unde sa stie asta.

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj rodik29 rodik29 Am avut un contract de munca pe perioada determinata ,iar angajatorul nu mi-a mai prelungit contractul. Pot beneficia de somaj in conditiile in care am 30 de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de somaj? gabrielcornel gabrielcornel Buna ziua, Incepand cu data de 10.11.2011 si pana pe 31.01.2012 am lucrat cu contract individual de munca pe perioada determinata,apoi mi s-a propus ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata-dreptul la somaj si indemnizatie crestere copil aittu aittu Buna ziua, fiica mea are incheiat un contract de munca pe perioadă determinată care îi încetează de drept în data de 08 septembrie 2016. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)