avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia de somaj?

Buna ziua,

Incepand cu data de 10.11.2011 si pana pe 31.01.2012 am lucrat cu contract individual de munca pe perioada determinata,apoi mi s-a propus prelungirea acestuia cu inca 3 luni,mai exact pana pe 30.04.2012 pe care am acceptat-o.
Daca dupa expirarea celui de-al doilea contract individual de munca pe perioada determinata mi se va face inca o propunere de prelungire a contractului,dar de aceasta data pe un alt post pe care nu-l pot accepta,contractul inceteaza de drept chiar daca nu sunt de acord cu postul vacant?

Va rog sa-mi spune-ti daca in aceste conditii am dreptul la somaj.Vreau sa precizez ca in ultimele 24 de luni am lucrat peste 12 luni.

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gabrielcornel , utilizator 12:29, 25 Aprilie 2012
1. Nu sunteti obligat sa acceptati un alt post si nici o noua prelungire a CIM pe perioada determinata.
2. La incetarea de drept a CIM pe perioada determinata (conform art.56i din Codul muncii) veti puitea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
Va multumesc pentru raspuns.

Numai bine.
Buna ziua,

La data de 10.11.2011 m-am angajat la o anumita firma cu contract pe perioada determinata,mai exact perioada 10.11.2011-31.01.2012.Dupa expirarea primului contract,mi s-a propus prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata(3 luni),semnand asadar un act aditional de prelungire a contractului.Saptamana aceasta am fost instiintat de conducere ca ,contractul meu va inceta de drept la data de 30.04.2012.
As dori sa stiu cum sa procedez pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj,daca firma la care am lucrat ma va trimite in somaj,ce documente imi sunt necesare pentru ajutorul de somaj.Vreau sa precizez ca in ultimele 24 luni am mai mult de 12 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
gabrielcornel, utilizator
1. - Ati primit deja raspunsul inca din 18.02.2012.
- Cand expira CIM, pe 30.04.2012 nu mai acceptati nici o prelungie a lui sau un alt post.

2. La incetarea CIM puteti beneficia de indemnizatie de somaj deoarece in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.


Interventie moderator:
:rtfm:

Nu mai modificati textul mesajului dupa ce ati primit raspuns .
Este si impotriva regulamentului de postare si nici nu se va intelege nimic nici ce doriti nici ce va raspundem noi.

3. Nu firma va trimite in somaj ci ea va inceteaza CIM conform Codului muncii si daca indepliniti conditiile legale veti beneficia de indemnizatie de somaj (v-am mai spus aceste lucruri in mesajele anterioare).

4. Actele nesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).


Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc din suflet,numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ana2233 ana2233 Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj - contract pe perioada determinata ammelie ammelie Buna ziua! As dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj in urmatoarele conditii: - in urma cu un an mi-am dat demisia dintr-un post ... (vezi toată discuția)
Concediul medical lise lise Buna seara .am contract de munca pe perioada determinata care imi expira la 12-02-2010.Dar as vrea ca din 24-01-2010 sa-mi iau concediul medical.Bine inteles ... (vezi toată discuția)